• Precipitațiile intense au transformat unele străzi în râuri, blocând autobuze și mașini timp de ore întregi.
  • Aproape 20 de centimetri de ploaie au căzut în unele părți ale celui mai populat oraș american.
  • Un spital municipal din cartierul Brooklyn a anunțat că va evacua toți pacienții și personalul în urma unei pene de curent.

Ploile torențiale care au provocat vineri inundații în New York reflectă o nouă normalitate” din cauza efectelor schimbărilor climatice, a avertizat sâmbătă guvernatorul New Yorkului, Kathy Hochul, în timp ce orașul a început să se usuce după una dintre cele mai ploioase zile din istorie, relatează Reuters.

Aproape 20 de centimetri de ploaie au căzut în unele părți ale celui mai populat oraș american, suficient pentru a permite unui leu de mare de la grădina zoologică Central Park să înoate pentru scurt timp în afara limitelor incintei piscinei sale. În timp ce riscul de inundații în oraș se diminuase până sâmbătă la prânz, un spital municipal din cartierul Brooklyn a anunțat că va evacua toți pacienții și personalul în urma unei pene de curent survenite vineri.

Starea de urgență, în vigoare șase zile

NYC Health + Hospitals/Woodhull a trecut la o sursă de energie de rezervă după întreruperea de vineri din cartier, dar reparațiile vor necesita oprirea totală a curentului electric timp de câteva zile, au declarat oficialii spitalului. Unitatea și-a transferat cei 120 de pacienți către alte spitale sâmbătă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Precipitațiile intense au transformat unele străzi în râuri, blocând autobuze și mașini timp de ore întregi, și au forțat închiderea unor linii de metrou și de tren de navetiști. Zborurile au fost amânate sau anulate, iar un terminal al aeroportului LaGuardia a fost evacuat. Din păcate, la asta trebuie să ne așteptăm ca la noua normalitate”, a declarat Hochul.

Starea de urgență, care permite alocarea mai rapidă a resurselor pentru a face față unei crize, va rămâne în vigoare în următoarele șase zile, a declarat Hochul. Nu au fost raportate decese în urma furtunii.

Citește și