• Eugen Tomac a fost mandatat să reprezinte PMP în relaţia cu cele două partide.
  • „Nici PSD şi nici PNL nu mai sunt ce au fost, dar noi am rămas o constantă”, a declarat eurodeputatul.
  • O astfel de alianță le asigură câteva poziții atât la alegerile europarlamentare, cât mai ales la cele parlamentare. 

PMP a votat pentru o alianță politică cu USR și Forța Dreptei. Decizia a fost votată cu unanimitate de către structura naţională de conducere a PMP, iar preşedintele Eugen Tomac a fost mandatat să reprezinte PMP în relaţia cu cele două partide. „Nici PSD şi nici PNL nu mai sunt ce au fost, dar noi am rămas o constantă. O alianţă de dreapta este singura soluţie pentru România”, a declarat eurodeputatul.

„Este greu de spus dacă electoratul USR va fi unul care să accepte cu mare ușurință o alianță, nu atât cu FD-ul domnului Orban, cât cu PMP-ul care este văzut ca un partid cu oameni care provin din partidele mari, PSD și PNL, oameni care au făcut politică foarte mult timp. Pentru PMP este o gură de oxigen, aveau nevoie de o astfel de alianță. Sondajele de opinie arată că îi va fi foarte greu să treacă pragul la următoarele alegeri”, a explicat Vladimir Ionaș, sociolog, la Aleph News.

O astfel de alianță le asigură câteva poziții atât la alegerile europarlamentare, cât mai ales la cele parlamentare.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
A.I. POATE SĂ MINTĂ
CRIPTOMONEDELE SUNT ARMA LUI TRUMP
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
GRETA THUNBERG A FOST ARESTATĂ

„Nu știu dacă înseamnă un plus pentru USR pentru că niciodată procentele pe care două partide le au în sondajele de opinie nu se adună atunci când cele două partide formează o coaliție”, a declarat Vladimir Ionaș, sociolog, la Aleph News.

Citește și: