• Poliția britanică a devenit îngrijorată că armele din războiul din Ucraina ar putea ajunge în Marea Britanie și să ajungă în mâinile teroriștilor.
  • Comisarul adjunct al Poliției Metropolitane, Matt Twist, a declarat că acest conflict este una dintre cele câteva provocări internaționale” care afectează securitatea în Marea Britanie.
  • El a precizat că agresiunea rusă nu este singura provocare internațională, iar ofițerul superior a avertizat asupra spațiilor neguvernate” din țări precum Afganistan, Siria și Somalia.

Poliția britanică a devenit îngrijorată că armele din războiul din Ucraina ar putea ajunge în Marea Britanie și să ajungă în mâinile teroriștilor.

Comisarul adjunct al poliției metropolitane, Matt Twist, a declarat că, indiferent de rezultatul acestui conflict îngrozitor”, este clar că vor exista cantități uriașe de arme și muniții în regiune, care vor avea nevoie de ceva timp pentru a se stabiliza și a se normaliza atunci când se va încheia faza de război pur și simplu”.

În ciuda acestui risc, Twist a declarat că poliția și partenerii de securitate fac tot ce pot pentru a se asigura că armele din această zonă de conflict sau din orice altă zonă de conflict nu ajung în Marea Britanie”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Comisarul adjunct al Poliției Metropolitane, Matt Twist, a declarat că acest conflict este una dintre cele câteva provocări internaționale” care afectează securitatea în Marea Britanie. El a precizat că agresiunea rusă nu este singura provocare internațională, iar ofițerul superior a avertizat asupra spațiilor neguvernate” din țări precum Afganistan, Siria și Somalia.

Twist a declarat că ofițerii monitorizează și alte potențiale efecte ale invaziei rusești, adăugând: Evenimentele mondiale au un impact pe străzile din Londra și din alte părți ale Regatului Unit.”

El a spus că poliția este atentă la posibilitatea unor planuri care vizează bunuri sau persoane rusești din Marea Britanie sau încercări de răzbunare pentru sprijinul acordat de Marea Britanie Ucrainei. Vestea vine în contextul în care în Ucraina au loc referendumuri false” care ar putea duce la anexarea de către Moscova a 15 % din teritoriul țării.

Vineri au început voturile în provinciile estice Luhansk, Donețk, Kherson și Zaporojie. Presa rusă a anunțat primele rezultate, susținând că toate regiunile au votat în proporție de cel puțin 97% pentru a fi anexate de Rusia.

Aceste referendumuri autoproclamate sunt ilegale în conformitate cu legislația ucraineană și internațională. Dacă Rusia anexează teritoriile, președintele rus Vladimir Putin și aliații săi vor declara apoi că atacurile ucrainene asupra acestor zone sunt agresiuni împotriva Rusiei însăși.

El va pretinde apoi că Rusia este atacată și va da probabil un impuls pentru a trece la acțiuni nucleare ca represalii. Sporind astfel riscul unei confruntări militare directe între Rusia și alianța militară NATO.

Președintele american Joe Biden a declarat că acest lucru ar putea duce la al treilea război mondial, deoarece membrii NATO furnizează arme și oferă informații Ucrainei. Ministerul britanic al Apărării a declarat în cea mai recentă actualizare a informațiilor că Putin este programat să se adreseze ambelor camere ale parlamentului rus vineri, 30 septembrie, și probabil va anunța în mod oficial dobândirea teritoriilor ocupate de Rusia în Ucraina de către Rusia.