• Președintele Vladimir Putin a declarat marți că Rusia a vrut să salveze populația” din cele patru teritorii controlate de Moscova în Ucraina, în ultima zi a voturilor de anexare.
  • Dacă regiunile votează pentru a se alătura Rusiei, Moscova va revendica suveranitatea asupra a aproximativ 20% din Ucraina.
  • Salvarea oamenilor din toate teritoriile unde are loc acest referendum… este în centrul atenției întregii noastre societăți și a întregii țări”, a declarat Putin.

Președintele Vladimir Putin a declarat marți că Rusia a vrut să „salveze populația” din cele patru teritorii controlate de Moscova în Ucraina, în ultima zi a voturilor de anexare, denunțate ca fiind o mascaradă de către liderii occidentali.

Dacă regiunile votează pentru a se alătura Rusiei, Moscova va revendica suveranitatea asupra a aproximativ 20% din Ucraina, inclusiv Crimeea, care a fost anexată în 2014.

„Salvarea oamenilor din toate teritoriile unde are loc acest referendum… este în centrul atenției întregii noastre societăți și a întregii țări”, a declarat Putin în timpul unei întâlniri televizate cu oficiali.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Scrutinul privind anexarea, organizat de autoritățile instalate de Kremlin în patru regiuni din Ucraina, controlate în mare parte de forțele ruse, se încheie astăzi. Observatorii spun că recenta contraofensivă, care a înregistrat succese importante pentru armata ucraineană, l-a împins pe Putin să se grăbească cu voturile pentru a consolida autoritatea Rusiei în teritoriile ocupate.

Votul va avea implicații asupra securității, a avertizat marți Kremlinul, Moscova amenințând că va folosi arme nucleare și toate mijloacele disponibile pentru a-și apăra teritoriul. Kievul și aliații săi au declarat că Occidentul nu va recunoaște niciodată rezultatele scrutinului, denunțat ca fiind o farsă.

Oficialii aleși au adus buletinele de vot din ușă în ușă, în multe cazuri însoțiți de forțe rusești înarmate. Rezultatele sunt așteptate între marți seara și sfârșitul acestei săptămâni. Se așteaptă ca vineri Putin să declare în mod oficial că regiunile ucrainene devin parte a Rusiei, potrivit agențiilor de presă rusești.