• Myles Sanderson și fratele său Damien, care a fost găsit mort luni, sunt suspectați că au ucis 10 persoane și au rănit alte 18 într-unul dintre cele mai sângeroase atacuri din istoria modernă a Canadei.
  • Au existat puține detalii despre victime, printre care se numărau bărbați și femei cu vârste foarte variate.
  • Oamenii din zonă au declarat că o mamă cu doi copii, un văduv în vârstă de 77 de ani și un prim-ajutor se numără printre victime.

Autoritățile canadiene au îndemnat oamenii din comunitatea indigenă James Smith Cree Nation să rămână în casele lor după ce a fost anunțat că a fost văzut un suspect de înjunghiere în masă.

Atacurile din comunitate și din orașul Weldon, situat în apropiere, în provincia Saskatchewan, s-au soldat duminică cu 10 morți și 18 răniți. CBC News din Canada a raportat o prezență intensă a poliției în rezervația indigenă, situată la aproximativ 320 km la sud de capitala provinciei Regina, în timp ce vânătoarea suspectului a intrat în a treia zi.

Dar câteva ore mai târziu, Poliția Regală Montată din Canada (RCMP) a declarat că anchetatorii au stabilit că suspectul, Myles Sanderson, în vârstă de 30 de ani, „nu se află în comunitatea” din rezervație și că autoritățile continuă să-l caute.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Sute de ofițeri de poliție au început o amplă vânătoare a suspecților Sanderson și a fratelui său Damien Sanderson, în vârstă de 31 de ani, după înjunghiere. Damien a fost găsit mort luni într-o zonă cu iarbă din James Smith Cree Nation.

Poliția a declarat că Sanderson este în continuare în libertate și este considerat înarmat și periculos.
Ofițerii au declarat că investighează dacă Sanderson și-ar fi putut ucide fratele și ar fi putut suferi răni care l-ar fi determinat să solicite asistență medicală. RCMP a îndemnat oamenii din James Smith Cree Nation să rămână în casele lor marți, în timp ce a răspuns la posibila apariție a acestuia.

Premierul Justin Trudeau i-a îndemnat pe locuitori să asculte autoritățile locale și a declarat: „Nu este nevoie de o declarație de presă: Trebuie să ne asigurăm că toată lumea rămâne în siguranță”.

„Toți canadienii sunt alături de locuitorii din Saskatchewan în acest moment”. Atacul cu cuțit de duminică a fost unul dintre cele mai mortale atacuri din istoria modernă a Canadei. Poliția a declarat că unele dintre victime par să fi fost vizate în mod deliberat, în timp ce altele au fost atacate la întâmplare.

Polițiștii nu au dezvăluit un posibil motiv, dar o declarație a unui grup indigen a sugerat că înjunghierile ar putea avea legătură cu drogurile. Liderii unui grup care reprezintă populația indigenă din Saskatchewan au declarat că înjunghierile au provocat „stres și panică incomensurabile”.

De asemenea, ei au pledat pentru ca membrii publicului să vină cu informații relevante. Ivor Wayne Burns, un rezident al națiunii James Smith Cree, a declarat că frații Sanderson aparțineau comunității indigene și că se aflau sub influența drogurilor în momentul atacurilor.