• Locuitorii chinezi disperați s-au bătut pe alimente și au jefuit rafturile cu haine în timp ce încercau să se aprovizioneze cu provizii înainte de a intra în cea mai strictă izolare din lume.
  • Orașul Chengdu – în care locuiesc 21 de milioane de oameni a fost închis după ce au fost înregistrate doar 157 de noi infecții, în timp ce Beijingul continuă să aplice politica Zero-COVID”.
  • Mașinile au fost văzute pline cu carne, legume și ouă, în timp ce localnicii au năvălit în magazine, au golit rafturile și s-au pregătit pentru ce e mai rău.

Locuitorii chinezi disperați s-au bătut pe alimente și au jefuit rafturile cu haine în timp ce încercau să se aprovizioneze cu provizii înainte de a intra în cea mai strictă izolare din lume.

Imagini șocante distribuite de What’s On Weibo au arătat locuitori panicați care se luptau pentru provizii în supermarketuri – cu încăierări pentru ultimele rămășițe de carne și orez.

Mașinile au fost văzute pline cu carne, legume și ouă, în timp ce localnicii au năvălit în magazine, au golit rafturile și s-au pregătit pentru ce e mai rău.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Un locuitor a declarat că toată lumea își cumpăra în mod nebunesc produse” din cauza a ceea ce s-a întâmplat în Shanghai. Tânărul în vârstă de 25 de ani a spus că își făcuse de obicei provizii” înainte de a fi anunțate ultimele măsuri din Chengdu.

Locuitorilor orașului li s-a ordonat să rămână acasă începând de joi, de la ora locală 18:00 și toată lumea va fi testată în zilele următoare. Imaginile au arătat cozi kilometrice de milioane de oameni care stau la coadă pentru a fi testați, iar locurile de testare funcționează 24 de ore din 24.

Oamenilor li s-a interzis să intre sau să părăsească orașul, o persoană din fiecare gospodărie cu un test negativ fiind autorizată să iasă în fiecare zi pentru a cumpăra produse de bază.

Potrivit presei de stat, începerea semestrului de toamnă al școlilor a fost întreruptă, iar zborurile au fost suspendate. Nu este clar când vor fi ridicate aceste restricții draconice.

Starea actuală a controlului epidemiei este anormală, complexă și sumbră”, a declarat guvernul local.

Inițial, autoritățile au minimalizat discuțiile despre un iminent blocaj – polițiștii au arestat un bărbat pentru că a creat panică” după ce a avertizat că orașul s-ar putea închide. Mulți utilizatori de pe platforma Weibo, asemănătoare Twitter, au criticat arestarea acestuia și l-au catalogat drept erou” pentru că și-a avertizat concetățenii.

China este ultima mare economie angajată într-o politică de „Zero-COVID””, eliminând micile focare de viruși prin izolări, testări în masă și carantine de lungă durată.

Xining, capitala provinciei Qinghai din vestul țării, unde locuiesc 2,5 milioane de persoane, a ordonat, de asemenea, școlilor să țină lecții online și a lansat o campanie de testare în masă. Și Shenzhen, centrul din sudul Chinei, a declarat că noi restricții vor intra în vigoare joi, de la ora 18.00, în districtul Nanshan, unde se află sediile giganților din domeniul tehnologiei Tencent și ZTE.

Luna trecută, călătorii din provincia insulară sudică Hainan au protestat după ce peste 80.000 de turiști au fost blocați într-o stațiune din cauza unui focar de COVID.

Imagini șocante cu polițiștii care reprimă protestatarii antiblocaj din Wuhan au fost, de asemenea, distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare, arătând ofițeri care îi bat pe demonstranți cu bastoanele lor.