• Un grup de politicieni ruși au cerut demisia lui Vladimir Putin, în timp ce invazia sa în Ucraina continuă să stagneze.
  • Grupul de 18 deputați municipali este al treilea care solicită public demisia președintelui, după anunțuri similare miercurea și joia trecută.
  • Armata ucraineană continuă să împingă forțele rusești înapoi, eliberând teritoriul deținut de trupele lui Putin de la începutul invaziei.

Politicienii ruși au cerut demisia lui Vladimir Putin, în timp ce invazia sa în Ucraina continuă să stagneze. Grupul de 18 deputați municipali este al treilea care solicită public demisia președintelui, după anunțuri similare miercurea și joia trecută.

Armata ucraineană continuă să împingă forțele rusești înapoi, eliberând teritoriul deținut de trupele lui Putin de la începutul invaziei.

Un guvernator regional din Harkov a afirmat că, în unele zone, trupele invadatoare au fost forțate să se întoarcă până la granița cu Rusia. Deputații municipali, care proveneau din districte din Moscova, Sankt Petersburg și Kolpino, au emis o declarație pe Twitter în care îi cer lui Putin să plece.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Credem că acțiunile președintelui Vladimir Putin aduc prejudicii viitorului Rusiei și cetățenilor săi”, au spus ei într-o declarație publicată pe Twitter de Xenia Torstrem, deputat municipal din Sankt Petersburg, relatează Daily Mail.

Cerem demisia lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Federației Ruse”.

Cei 18 consilieri au semnat cu toții declarația, care îi îndeamnă și pe alți deputați municipali să se alăture cererii lor publice. Forțele rusești au fost supuse unui contraatac remarcabil în Ucraina în ultima săptămână, sursele raportând că unele unități au fugit fără luptă, lăsând în urmă muniție și tancuri.

În weekend, un consilier din Sankt Petersburg a cerut ca Putin să fie pus sub acuzare pe motiv de trădare. Kunin Vasily Evgenievich a declarat că Putin a lăsat Rusia în pustietatea internațională și a paralizat economia țării.

În țară a fost instaurat un regim polițienesc totalitar, toate mass-media independente și represiunea politică s-a intensificat”, a declarat el, citat de Daily Mail.

Toate cele de mai sus încalcă drepturile cetățenilor Federației Ruse la securitate, la dezvoltare economică, la bunăstare, la libertatea de exprimare. Cursul lui Putin a aruncat țara noastră cu zeci de ani înapoi”.