- Politico a făcut un top cu cei mai nebuni europarlamentari.
- Diana Șoșoacă a obținut punctajul 5 din 5 în topul nebunilor.
- Presa din Rusia a numit-o pe Șoșoacă parlamentarul anului în 2021.
- Șoșoacă este criticată de români că a fost la Ambasada Rusiei.
- În topul nebunilor este un slovac care nu crede în Holocaus.
- Un polonez care distruge brazi de Craciun e în topul nebunilor.
Ce nebuni ați trimis la Buxelles?! De la măcelărie și scandaluri – în Parlamentul European. Site-ul Politico a făcut un clasament al celor mai nebuni și sălbatici europarlamentari. Nici Șoșoacă nu a lipsit – și-a făcut loc în topul campionilor la sălbăticie și a obținut punctaj maxim – 5 din 5. A intrat în Parlamentul European cu puțin peste 5% împreună cu Luis Lazarus. Dacă Lazarus n-a găsit-o încă pe Elodia – Șoșoacă a găsit acum un an o cale ca să-l scoată basma curată pe Prigojin. Cel puțin așa se laudă.
Printre cei mai nebuni europarlamentari se enumeră și un slovac care a ieșit în evidență pentru replicile rasiste despre rromi și cum povestea cu zâmbetul pe buze despre vizita lagărului de la Aushwitz. Un alt exemplu este un polonez care distruge simboluri religioase și brazii de Craciun.
Nota 4 din 5 la nebunie a primit un europarlamentar din Grecia – o femeie măcelar, de 76 de ani, care a obținut 14% dintre voturile de pe 9 iunie. Și topul continuă cu influncer-ul spaniol care protestează împotriva avortului și se laudă că va face cea mai mare închisoare din Europa, un fost ofițer italian care a scris o carte cu replici discriminatorii despre femei și LGBTQ +, bunica motociclistă care a spus despre Olaf Scholz că are trăsături de autist și lista continuă.
În 2021, mass-media de stat rusă Sputnik a numit-o pe Șoșoacă politicianul anului în România. Acum vine la Bruxelles. Anti-vaxxerul a câștigat un loc în Senatul României pe biletul Alianței de dreapta pentru Uniunea Românilor, dar de atunci a fost exclusa din acel partid și s-a alăturat unuia considerat și mai radical: SOS România. Șoșoacă a fost criticată pentru vizitele sale la ambasada Rusiei și pentru că a apărat o întoarcere la o „Românie Mare”, al cărei teritoriu ar acoperi și părți din Bulgaria, Moldova și Ucraina. Un proiect de lege din 2023 pe care a depus-o pentru a revendica suveranitatea asupra unor părți ale Ucrainei a adus-o pe lista de sancțiuni a țării .