• Președintele Biden a ordonat echipei sale să se asigure că Ucraina poate folosi arme americane pentru a contracara focul în Harkov.
  • Politica de a permite lovituri cu rază lungă de acțiune în interiorul Rusiei nu s-a schimbat.
  • „Președintele a ordonat recent echipei sale să se asigure că Ucraina este capabilă să folosească arme americane în scopul contracarării focului în Harkov”.

Administrația Biden a dat în secret Ucrainei permisiunea de a lovi în interiorul Rusiei – exclusiv în apropierea zonei Harkov – folosind arme furnizate de SUA, au declarat joi un oficial american și alte două persoane familiarizate cu această acțiune, o răsturnare majoră care va ajuta Ucraina să își apere mai bine cel de-al doilea oraș ca mărime, scrie Politico.

„Președintele a ordonat recent echipei sale să se asigure că Ucraina este capabilă să folosească arme americane în scopul contracarării focului în Harkov, astfel încât Ucraina să poată riposta la forțele rusești care le lovesc sau se pregătesc să le lovească”, a confirmat un oficial american, adăugând că politica de a permite lovituri cu rază lungă de acțiune în interiorul Rusiei „nu s-a schimbat”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Citește și