• Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii au efectuat 33 de acţiuni şi 207 controale pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale din domeniul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase.
  • De asemenea, au fost constatate 19 infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj cinegetic şi contrabandă calificată.
  • A fost suspendată activitatea unei persoane juridice, având calitatea de armurier autorizat, pentru 3 luni şi au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.000 de lei.

Polițiștii au confiscat miercuri, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, 88 de arme letale şi neletale, dar şi peste 1.200 de cartuşe.

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii au efectuat 33 de acţiuni şi 207 controale pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale din domeniul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase.

Dintre acestea, în domeniul armelor, au fost derulate 29 de acţiuni şi 174 de controale, în urma cărora au fost indisponibilizate sau confiscate: 88 de arme (1 armă letală, deţinută ilegal, 74 de arme neletale supuse autorizării, deţinute ilegal, 6 arme letale, deţinute legal, şi 7 arme neletale supuse autorizării, deţinute legal), 1.276 de cartuşe, deţinute legal, de diferite calibre, un dispozitiv de stocare a imaginilor redate de camerele de supraveghere, 3 camere de supraveghere portabile şi 1 dispozitiv de ochire pe timp de noapte.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De asemenea, au fost constatate 19 infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, braconaj cinegetic şi contrabandă calificată.

Amenzi de 50.000 de lei aplicate în urma controalelor

Polițiștii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 9 persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic.

A fost suspendată activitatea unei persoane juridice, având calitatea de armurier autorizat, pentru 3 luni şi au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.000 de lei.

Totodată, au fost dispuse 23 de măsuri administrative de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor supuse autorizării.

În domeniul protecţiei mediului şi materiilor explozive, au fost desfăşurate 4 acţiuni şi 33 de controale, fiind constatate 3 infracţiuni.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de eliminare a 23.000 de kilograme de ulei uzat, au fost indisponibilizate sau confiscate 12 recipiente conţinând mercur, de aproximativ 150 de grame, precum şi 31 de articole pirotehnice.