• România, al doilea cel mai mare producător de gaze din UE, are o capacitate de înmagazinare subterană de circa 3 miliarde de metri cubi de gaze.
  • „Vom înmagazina mai multe gaze anul acesta. Suntem prudenţi“, dă asigurări Volker Raffel, CEO al E.ON România.
  • În acest moment, gradul de umplere a depozitelor subterane este de circa 42%, media UE fiind la 58%.

România, al doilea cel mai mare producător de gaze din UE, are o capacitate de înmagazinare subterană de circa 3 miliarde de metri cubi de gaze, de două ori mai mică decât Ungaria, stat lipsit de resurse. Cu una dintre cele mai dificile ierni la orizont, umplerea din timp a depozitelor subterane reprezintă o plasă de siguranţă în contextul războiului din Ucraina.

„Vom înmagazina mai multe gaze anul acesta. Suntem prudenţi“, dă asigurări Volker Raffel, CEO al E.ON România, un business axat pe furnizarea şi distribuţia de energie şi gaze naturale de circa 1,4 mld. euro.

„Volatilitatea preţurilor va rămâne o constantă. Astfel, rolul înmagazinării de gaz natural va fi din ce în ce mai important“, a subliniat şi Eric Stab, preşedinte şi CEO al ENGIE România, cea mai mare companie locală de distribuţie a gazului natural.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În acest moment însă, gradul de umplere a depozitelor subterane este de circa 42%, media UE fiind la 58%. Polonia, de exemplu, este cu depozitele pline în proporţie de 97%. România şi-a propus ca abia în noiembrie să ajungă la un grad de umplere de 80%.