• Trupele ucrainene și-au finalizat pregătirea pe tancurile Leopard 2 în Polonia, iar Ucraina a primit restul de 10 din cele 14 tancuri promise de Polonia.
  • Ministrul polonez al apărării a amintit, de asemenea, ideea înființării unui centru de întreținere pentru tancurile Leopard 2 în Polonia, pe care o discută cu Germania.
  • Polonia a predat Ucrainei primele patru din cele 14 tancuri Leopard 2 la 24 februarie, la aniversarea invaziei complete a Rusiei.

Trupele ucrainene și-au finalizat pregătirea pe tancurile Leopard 2 în Polonia, iar Ucraina a primit restul de 10 din cele 14 tancuri promise de Polonia.

Susținem Ucraina în cadrul coaliției internaționale. Pe lângă cele 14 tancuri Leopard poloneze, acest batalion include și patru tancuri din Canada, opt tancuri din Norvegia și șase din Spania”, a declarat Mariusz Błaszczak, ministrul polonez al Apărării Naționale, în cadrul unui briefing organizat joi. El menționează că negociază cu colega sa spaniolă Margarita Robles în ceea ce privește mai multe tancuri pentru Ucraina – poate încă patru”.

Așadar, avem de-a face cu siguranță cu un batalion de tancuri grele. În cazul Poloniei, le-am trimis deja. În cazul aliaților noștri, tancurile vor fi trimise în Ucraina foarte curând”, a precizat el.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Ministrul polonez al apărării a amintit, de asemenea, ideea înființării unui centru de întreținere pentru tancurile Leopard 2 în Polonia, pe care o discută cu Germania.

Problema este reprezentată de piesele de schimb pentru aceste tancuri. În urmă cu 20 de ani, producția lor s-a oprit. Suntem pregătiți să o reluăm. Bineînțeles, în cooperare cu germanii, discutăm ca tancurile Leopard pentru Ucraina să fie întreținute în Polonia”, a explicat Błaszczak.

Polonia a predat Ucrainei primele patru din cele 14 tancuri Leopard 2 la 24 februarie, la aniversarea invaziei complete a Rusiei. Varșovia va trimite, de asemenea, 60 de tancuri PT-91 Twardy.