• În urma invaziei Rusiei în Ucraina, UE, Statele Unite şi alte câteva puteri au impus o serie de sancţiuni economice împotriva Rusiei.
  • Polonia nu mai poate aştepta ca întreaga Uniune Europeană cu 27 de naţiuni să adopte această politică.
  • Europa a fost istoric dependentă de sursele de energie ruseşti şi, deşi Polonia îşi produce o mare parte din propriul cărbune, se bazează şi pe importuri.

Polonia a decis să blocheze importurile de cărbune din Rusia în cadrul unei licitaţii, a anunţat guvernul ţării, conform Sky News.

Măsura face parte dintr-o strategie globală de reducere a dependenţei de Rusia pentru furnizarea de energie către alte ţări.

Purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Mueller, a declarat că ţara va impune, de asemenea, sancţiuni financiare pentru orice entitate privată care importă cărbune rusesc.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

El a adăugat că Polonia nu mai poate aştepta ca întreaga Uniune Europeană cu 27 de naţiuni să adopte această politică.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, UE, Statele Unite şi alte câteva puteri au impus o serie de sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Dar Europa a fost istoric dependentă de sursele de energie ruseşti şi, deşi Polonia îşi produce o mare parte din propriul cărbune, se bazează şi pe importuri.