• Polonia va construi un gard de sârmă ghimpată la graniţa sa cu Kaliningrad.
  • Construcţia gardului de 2,5 metri înălţime va începe imediat, a declarat, miercuri, ministrul apărării, Mariusz Blaszczak.
  • Blaszczak a mai spus că bariera din Kaliningrad va fi similară cu cea pe care Polonia a instalat-o anul trecut de-a lungul graniţei cu Belarus.

Polonia va construi un gard de sârmă ghimpată la graniţa sa cu Kaliningrad, pe fondul temerilor că enclava Rusiei ar putea deveni un canal pentru migraţia ilegală. Construcţia gardului de 2,5 metri înălţime va începe imediat, a declarat, miercuri, ministrul apărării, Mariusz Blaszczak, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Sky News.

Blaszczak a invocat preocupări legate de securitate şi s-a referit la criza declanşată în toamna anului trecut, când mii de migranţi africani şi din Orientul Mijlociu au încercat să treacă graniţa cu Belarus în Polonia. La vremea respectivă, Uniunea Europeană a acuzat Belarusul, un aliat apropiat al Rusiei, că i-a dus pe migranţi ca parte a unei campanii de război „hibrid” pentru a destabiliza Europa. Minskul a respins acuzaţiile.

Blaszczak a mai spus că bariera din Kaliningrad va fi similară cu cea pe care Polonia a instalat-o anul trecut de-a lungul graniţei cu Belarus. Enclava, unde Rusia are o prezenţă militară semnificativă, se află pe coasta baltică între Polonia şi Lituania şi este separată de Belarus printr-un coridor de frontieră.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT