• În Marea Britanie a fost instituită stare de ,,urgenţă naţională”.
  • Sute de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele, în timp ce pompierii încercau să controleze incendiile care a cuprins zeci de case.
  • Temperaturile au atins un maxim de 40,3C în Coningsby, Lincolnshire.

Marea Britanie se pregăteşte pentru temperaturi care se prognozează că vor atinge pentru prima dată 40 de grade Celsius, după ce a înregistrat cea mai călduroasă noapte din istoria înregistrărilor meteorologice, ceea ce a condus la suspendarea unor servicii feroviare şi la închiderea unor şcoli, scrie presa britanică.

Potrivit The Telegraph, pompierii au avut cea mai aglomerată zi de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, încercând să stingă incendiile care au acaparat capitala. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că pompierii se află sub o ,,presiune imensă„, primind marți 2.600 de apeluri.

Sute de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele din Wennington, Essex, în timp ce pompierii încercau să controleze un incendiu care a cuprins zeci de case, în condiții de secetă.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Câteva fotografii arătă casele distruse și înghițite de flăcări. Fumul a putut fi văzut cum se ridică deasupra Tamisei.

FOTO: Thelegraph.co.uk

În timp ce valul de căldură a adus temperaturi record, se pare că incendiul a pornit de la tufișurile din apropiere înainte de a distruge case și grădini. Poliția a izolat zonele și a extins zona de pericol pe măsură ce incendiul se răspândea.

FOTO: The Thelegraph

În întreaga țară, 10 servicii de pompieri au declarat ,,incidente majore„, unele stații au rămas fără apă, iar altele au încetat să mai răspundă la alarmele automate.

41 de proprietăți au fost distruse de foc

Temperaturile au atins un maxim de 40,3C în Coningsby, Lincolnshire. Scoția a doborât, de asemenea, recordul de căldură din toate timpurile, cu 34,8C măsurate la Charterhall, în Scottish Borders.

Peste 30 de stații meteorologice au depășit recordul anterior de temperatură de 38,7C. Noaptea de luni a fost, de asemenea, declarată cea mai caldă din toate timpurile, temperatura nu a coborât sub 25,8C în Kenley, în Surrey.

Luni, când temperaturile au crescut vertiginos, au fost 90 592 de vizite la secțiunea de epuizare și insolație, echivalentul a aproximativ 63 de vizite în fiecare minut.

Publicul a fost, de asemenea, avertizat să nu înoate în ape deschise pentru a se răcori, poliţia raportând că doi adolescenţi au murit în timp ce înotau într-un lac, respectiv într-un râu.

Cel puţin o grădină zoologică importantă, cea din Chester, a anunţat că se va închide, în timp ce Bristol Zoo a oferit îngheţată cu legume, cu frunze sau cu viermi maimuţelor-veveriţă, papagalilor kea şi exemplarelor de panda roşu.

În centrul Londrei turişti din toată lumea au continuat să viziteze atracţiile principale, cum ar fi Palatul Buckingham şi Turnul Londrei. În Trafalgar Square, mulţi s-au oprit să-şi cufunde mâinile, picioarele şi capul în fântâni. Reinier van den Heurel, care locuieşte în Bucureşti, a declarat că şi-a adaptat traseul prin capitala britanică în funcţie de soare.

Temperaturi ,,excepționale” în cea mai mare parte a Angliei

,,Te deplasezi din umbră în umbră, orice loc în care trebuie să stai la soare pentru o lungă perioadă de timp e inaccesibil”, a declarat el pentru The Thelegraph.

Ploaia a fost prognozată să aducă o oarecare ușurare, iar miercuri se așteaptă ca temperaturile să scadă peste noapte până la 20 de grade Celsius.

Met Office a emis o avertizare meteo de nivel galben pentru furtuni în nord-estul Angliei și o parte din sudul Scoției pentru marți seara.

Indicele de gravitate a incendiilor – care măsoară cât de grave pot deveni incendiile – a indicat marți niveluri ,,excepționale” în cea mai mare parte a Angliei, cu excepția sud-vestului și a nordului îndepărtat.

Cu toate acestea, miercuri, acesta revine la niveluri ,,foarte ridicate” sau ,,ridicate”, mai des întâlnite în această perioadă a anului.