• Portugalia impune munca la distanță și închide viața de noapte pentru a preveni transmiterea virusului.
  • Guvernul portughez devansează restricțiile, programate pentru 2 ianuarie, pentru data de 25 decembrie.
  • Aproximativ 84% din cei 10,3 milioane de locuitori ai Portugaliei sunt complet vaccinați.

Guvernul portughez a decis marți să devanseze restricțiile pe care le planificase pentru luna ianuarie în fața valului de infectări COVID-19 și a anunțat măsuri mai dure pentru sărbătorile de Crăciun, cum ar fi obligația de a prezenta un test negativ pentru a intra în restaurante, relatează Huffington Post.

Intrăm într-o perioadă deosebit de dificilă, în care oamenii au tendința de a se aduna„, a explicat premierul António Costa, într-o conferință de presă susținută marți, în care a prezentat măsurile care vor marca sărbătorile de Crăciun în Portugalia.
Săptămâna de limitare” a infecțiilor, prevăzută pentru 2 ianuarie, va fi devansată pentru 25 decembrie, când vor intra în vigoare închiderea cluburilor de noapte și a barurilor, iar telemunca va fi obligatorie.

În plus, guvernul socialist a decis să înăsprească măsurile pentru sărbătorile de Crăciun și va fi obligatorie prezentarea unui test negativ, chiar și pentru persoanele vaccinate, pentru a intra în restaurante și cazinouri în zilele de 24, 25, 30 și 31 decembrie și 1 ianuarie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De asemenea, Costa a făcut apel la portughezi să facă un test înainte de reuniunile de familie – guvernul extinde acoperirea testelor gratuite, care vor crește de la patru la șase pe lună pentru fiecare cetățean – și să evite întâlnirile cu multe persoane.

„Acesta nu este încă un Crăciun normal”, a insistat el.

Aproximativ 84% din cei 10,3 milioane de locuitori ai Portugaliei sunt complet vaccinați. Aceasta este cea mai mare rată din lume, înaintea Emiratelor Arabe (80,8%) și Singapore (77,3%) și cu mult înaintea celor 61,6% pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.