Postarea MAE după scandalul din fotbal și reacțiile internauților. „Penibil”

Sursă foto: Facebook / MAE
  • Ministerul Afacerilor Externe din România a postat pe Facebook mesajul „No to racism. Respect”
  • Postarea a stârnit reacţii în rândul utilizatorilor Facebook
  • Unde este rasismul ??? Penibil…Poate găsiţi şi cartoane de afişat atunci când ieuropenii” ne fac ţigani, hoţi a fost una dintre reacțiile prompte ale internauților

Postarea a stârnit reacţii în rândul utilizatorilor Facebook precum „Sunteţi penibili! Încercaţi să remediaţi şi să explicaţi situaţia, nu puneţi paie pe foc, nu s-a pus problema de rasism” sau Unde este rasismul ??? Penibil…Poate găsiţi şi cartoane de afişat atunci când <ieuropenii> ne fac ţigani, hoţi, (…) ….Cam cu asta ar trebui să vă ocupaţi, cu ajutorarea românilor, nu doar cu Yes-menismul şi pocnitul din călcâie”.

Meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt, marţi seara, după 16 minute de joc, iar ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest faţă de arbitrul român Sebastian Colţescu. Acesta ar fi folosit cuvântul „negru” faţă de un membru al staff-ului tehnic al echipei turce.

Federaţia Română de Fotbal s-a delimitat ferm de orice acţiune sau declaraţie cu tentă rasistă sau xenofobă, arăta o postare pe site-ul instituţiei.

Meciul dintre PSG şi Başakşehir se va relua miercuri, din minutul 14, cu o altă brigadă de arbitraj.