• Aceste frustrări s-au transformat în proteste de amploare luna trecută.
  • Fără a spune că a fost un răspuns la proteste, unele orașe și regiuni au început să relaxeze controalele COVID.
  • NHC a declarat că persoanele infectate cu simptome ușoare pot acum să stea în carantină la domiciliu.

În timp ce multe persoane din China au înțeles joi noile libertăți, după ce țara a renunțat la unele părți cheie ale regimului zero-COVID, unele orașe au avertizat locuitorii să rămână vigilenți în fața unui virus care, până acum, a fost ținut în mare parte sub control.

După trei ani de pandemie, mulți chinezi așteptau cu nerăbdare ca Beijingul să înceapă să își alinieze măsurile rigide de prevenire a virusului cu restul lumii, care s-a deschis în mare parte în efortul de a trăi cu boala. Aceste frustrări s-au transformat în proteste de amploare luna trecută, cea mai mare manifestare de nemulțumire publică de la venirea la putere a președintelui Xi Jinping în 2012.

Fără a spune că a fost un răspuns la proteste, unele orașe și regiuni au început să relaxeze controalele COVID, în mișcări care au anunțat o relaxare a regulilor la nivel național, dezvăluită miercuri de Comisia Națională de Sănătate. NHC a declarat că persoanele infectate cu simptome ușoare pot acum să stea în carantină la domiciliu și a renunțat la necesitatea de a face teste și de a utiliza aplicații privind starea de sănătate pentru o serie de activități, inclusiv pentru a călători în jurul țării.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Vânzările interne de bilete pentru locurile turistice și de agrement au crescut vertiginos, potrivit presei de stat, în timp ce unele persoane au accesat rețelele de socializare pentru a dezvălui că au fost testate pozitiv pentru virus – un lucru care anterior a avut un stigmat greu în China. Alții și-au exprimat prudența.

„Știu că COVID nu mai este atât de înfiorător acum, dar este încă contagios și va face rău”, a afirmat o postare pe platforma Weibo. „Frica adusă în inima noastră nu poate fi ușor de risipit”.

China a raportat 21.439 de noi infecții cu COVID-19 pe 7 decembrie, față de 25.321 cu o zi înainte.