• NATO nu va interveni dacă Rusia va folosi arme nucleare ca răspuns la agresiunea ucraineană, iar Kievul trebuie să realizeze acest lucru într-o anumită măsură, a declarat marți vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe canalul său Telegram.
  • Potrivit lui Medvedev, furnizarea de arme Kievului nu este altceva decât o afacere pentru țările occidentale, chiar dacă este „dens amestecată cu ură” față de Rusia.
  • El a declarat că securitatea Washingtonului, Londrei și Bruxelles-ului este „mult mai importantă pentru NATO decât soarta unei Ucraine muribunde.”

NATO nu va interveni dacă Rusia va folosi arme nucleare ca răspuns la agresiunea ucraineană, iar Kievul trebuie să realizeze acest lucru într-o anumită măsură, a declarat marți vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe canalul său Telegram.

Să ne imaginăm că Rusia este obligată să folosească cele mai formidabile arme ale sale împotriva regimului ucrainean, care a comis un act de agresiune pe scară largă care pune în pericol însăși existența statului nostru. Cred că NATO nu va interveni direct în conflict nici măcar în acest scenariu”, a scris Medvedev.

El a declarat că securitatea Washingtonului, Londrei și Bruxelles-ului este mult mai importantă pentru NATO decât soarta unei Ucraine muribunde, chiar dacă este aprovizionată din belșug cu tot felul de arme”. Potrivit lui Medvedev, furnizarea de arme Kievului nu este altceva decât o afacere pentru țările occidentale, chiar dacă este dens amestecată cu ură” față de Rusia.

Recomandări

CANDIDATUL COALIȚIEI
UK STĂ RĂU LA ECONOMIE
UNDE SCHIEZI?
CINE CONDUCE ROMÂNIA
CIOLACU RĂMÂNE PREMIER
CINE CONDUCE ROMÂNIA?

Demagogii de peste ocean (SUA) și europenii nu vor muri într-o apocalipsă nucleară. De aceea, vor înghiți folosirea oricărei arme în conflictul actual”, a subliniat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei. Ar fi bine dacă autoritățile de la Kiev ar realiza măcar puțin această tristă concluzie. Din păcate, acest lucru este aproape nerealist”, a conchis politicianul.

Conform doctrinei nucleare rusești (Fundamentele politicii de stat de descurajare nucleară a Rusiei, aprobate în 2020), țara poate folosi arme nucleare dacă inamicul folosește acest tip de arme sau alte tipuri de arme de distrugere în masă împotriva Rusiei și a aliaților săi, dacă se primesc informații fiabile despre lansarea de rachete balistice pentru a ataca Rusia și aliații săi, dacă inamicul lovește instalații necesare pentru acțiuni de ripostă cu forță nucleară, precum și în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei cu arme convenționale, atunci când este amenințată însăși existența statului.