• În urma carantinării, magazinele din București se închid la ora 18:00
  • Prefectul a sesizat că există aglomerații la unele magazine alimentare
  • Retailerii trebuie să întocmească un raport cu privire la comportamentul de consum
  • Rata de incidență în Capitală a scăzut duminică la 6,85 la mia de locuitori

Record negativ în România. Numărul pacienților cu Covid-19 internați la terapie intensivă a ajuns la 1.456 de persoane și avem peste 4.000 de cazuri noi în 24 de ore. Cifrele vin exact în momentul în care autoritățile își dau seama că una din restricțiile impuse în urmă cu mai bine de o săptămână nu funcționează.

Cei care au susținut măsura se plâng acum că oamenii se imbulzesc în supermarket-uri înainte de sfîrșitul programului și e foarte aglomerat. Cozi sunt și la benzinării, după ora 18.Prefectul Capitalei a avut nevoie de o săptămână pentru a vedea că asta se întâmplă și în Capitală. Vrea însă totul scris negru pe alb așa că a cerut retailerilor să trimită un raport. Să treacă acolo date despre fluxul de clienți înainte de ora 18 și să spună dacă ânainte de noile restricții era altfel.

„Ce vrem să vedem este dacă putem să ajutăm sau să aducem niște măsuri suplimentare cum a fost acea regulă de 7 metri pătrați pentru client în așa fel încăt să evităm crearea aglomerării și dacă vor exista și alte propuneri din partea retailerilor le vom înainta către Guvern .Am văzut și alte măsuri creative, cu limitarea numărului de coșuri”, spune Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre dvs. Avem nevoie să evitați aglomerările, avem nevoie să purtați masca, să rămâneți în casă dacă nu este esențial să ieșiți, avem nevoie ca oamenii să se vaccineze”, a declarat Vlad Voiculesc, ministrul Sănătății.

În București, rata de incidență a scăzut duminică sub 7 cazuri la mia de locuitori. Medicii atrag atenția însă că asta nu trebuie să ne liniștească. Noile tulpini care au declanșat al treilea val sunt mult mai agresive.

Vlad Voiculescu și managerii de spitale din București au prezentat un tabloul apocaliptic: o rată de infectare în creștere, forme grave la pacienți fără comorbidități, familii întregi care ajung la spital, mulți bolnavi în stare gravă care au nevoie de îngrijiri în ATI, medici epuizați. Ministrul Sănătății a anunțat și ce măsurile va lua: spitalele de pacienţi cronici vor primi urgenţe, mai multe paturi pentru cazurile grave COVID-19, se amână operaţiile care nu sunt urgente şi noi centre pentru îngrijirea bolnavilor în stadii uşoare sau medii, în spitale care până acum nu au tratat bolnavi COVID.