Prefectul Capitalei: „Pavilionul în care a izbucnit incendiul era recent renovat, nu erau probleme de încălzire. A fost evitată o tragedie mai mare”

Foto: Mediafax Foto

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat vineri la Digi24 că instalațiile antiincendiu ale pavilionului unde a avut loc incendiul de la Institutul „Matei Balș” au funcționat și au deconectat automat sursele de oxigen și electricitate, evitând o tragedie mai mare.

Potrivit Prefectului Capitalei, pavilionul era recent renovat, instalațiile respectau standardele și nu erau probleme de încălzire.

Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că în urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate și că erau după standardele cerute”, a declarat Traian Berbeceanu, potrivit sursei citate.