Prefectul Capitalei anunța luni că sunt 1,2 milioane de persoane vaccinate în București:

„Rata de vaccinare pentru București este bună, în sensul că suntem peste 1,2 milioane cetățeni vaccinați cu minimum o doză din 2,2 milioane listați ca locuind în București. Este foarte îmbucurător și vedem că în continuare se prezintă persoane noi la vaccinare, nu într-un ritm atât de mare pe cât ne-am dori, dar continuarea prezentării persoanelor este în continuare îmbucurătoare”.

Care este numărul bucureștenilor vaccinați până la 1 iunie

Alin Stoica a revenit ulterior, cu o postare pe Facebook, prin care a corectat informațiile greșite.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

„În cursul zilei de astăzi (luni, n.red.), am raportat un număr de 1,2 milioane de bucureșteni vaccinați, ceea ce ar fi însemnat un rezultat remarcabil: 50% dintre locuitorii Capitalei vaccinați. Din păcate, acest număr este eronat. Am interpretat greșit – de fapt, acesta reprezintă numărul de doze administrate în cele două faze. Numărul de bucureșteni vaccinați cu cel puțin o doză este de 667.176, iar cel al bucureștenilor imunizați complet este de 585.611”, a scris prefectul Capitalei.

„Vă cer scuze pentru eroare. Ar fi fost o veste cu adevărat bună dacă număram, astăzi, peste 50% dintre bucureșteni vaccinați. Din păcate, mai avem de muncit până la a obține acest rezultat. Le mulțumesc celor care mi-au atras atenția asupra acestei erori. Doar împreună vom reuși să trecem cu bine peste această pandemie”, a completat Stoica.