• Comitetul Municipului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit, luni, pentru a transpune măsurile de relaxare aplicabile de la 1 iunie.
  • Prefectul Alin Stoica a precizat că rata de vaccinare în Capitală a trecut de 50% la persoanele vaccinate cu prima doză.
  • Stoica, despre vaccinarea copiilor: „Din discuțiile avute cu CNCAV, am înțeles că se pregătesc pentru 1 iunie vaccinările”

UPDATE: La finalul ședinței CMSBU, prefectul Alin Stoica a făcut următoarea declarație:

„Rata de vaccinare pentru București este bună, în sensul că suntem peste 1,2 milioane cetățeni vaccinați cu minimum o doză din 2,2 milioane listați ca locuind în București. Este foarte îmbucurător și vedem că în continuare se prezintă persoane noi la vaccinare, nu într-un ritm atât de mare pe cât ne-am dori, dar continuarea prezentării persoanelor este în continuare îmbucurătoare”.

Despre vaccinarea copiilor: „Din discuțiile avute cu CNCAV, am înțeles că se pregătesc pentru 1 iunie vaccinările. Dacă vor începe mâine, nu am această informație. Se organizează…. în parcuri și în alte zone. Nu am informația exactă să vă spun exact când se organizează. Nu am participat la organizarea acestui eveniment de vaccinare pentru adolescenți”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Știrea inițială

Comitetul Municipului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se va reuni, luni, la ora 12:00, pentru a transpune măsurile de relaxare aplicabile de la 1 iunie.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că rata de vaccinare în Capitală a trecut de 50% la persoanele vaccinate cu prima doză. De asemenea, Alin Stoica a mai transmis că nu există alte puncte pe ordinea de zi a şedinţei care va avea loc online.

Aproximativ 560.000 de persoane au primit ambele doze de vaccin, din 2,2 milioane de persoane avute în vedere de autorităţi, fiind persoanele rezidente.