Prefectul Capitalei s-a încurcat în cifre. Care este numărul real al bucureștenilor vaccinați

Prefectul Capitalei anunța luni că sunt 1,2 milioane de persoane vaccinate în București:

„Rata de vaccinare pentru București este bună, în sensul că suntem peste 1,2 milioane cetățeni vaccinați cu minimum o doză din 2,2 milioane listați ca locuind în București. Este foarte îmbucurător și vedem că în continuare se prezintă persoane noi la vaccinare, nu într-un ritm atât de mare pe cât ne-am dori, dar continuarea prezentării persoanelor este în continuare îmbucurătoare”.

Care este numărul bucureștenilor vaccinați până la 1 iunie

Alin Stoica a revenit ulterior, cu o postare pe Facebook, prin care a corectat informațiile greșite.

„În cursul zilei de astăzi (luni, n.red.), am raportat un număr de 1,2 milioane de bucureșteni vaccinați, ceea ce ar fi însemnat un rezultat remarcabil: 50% dintre locuitorii Capitalei vaccinați. Din păcate, acest număr este eronat. Am interpretat greșit – de fapt, acesta reprezintă numărul de doze administrate în cele două faze. Numărul de bucureșteni vaccinați cu cel puțin o doză este de 667.176, iar cel al bucureștenilor imunizați complet este de 585.611”, a scris prefectul Capitalei.

„Vă cer scuze pentru eroare. Ar fi fost o veste cu adevărat bună dacă număram, astăzi, peste 50% dintre bucureșteni vaccinați. Din păcate, mai avem de muncit până la a obține acest rezultat. Le mulțumesc celor care mi-au atras atenția asupra acestei erori. Doar împreună vom reuși să trecem cu bine peste această pandemie”, a completat Stoica.

Exit mobile version