Premierul Cîțu: Dosarul cu şină ar putea dispărea până la finalul anului

dosar
  • Premierul Florin Cîţu susține că sunt șanse mari ca dosarul cu şină să fie eliminat înainte de finalul anului.
  • Ministerul Finanţelor a luat măsuri care arată că digitalizarea se poate face foarte repede.
  • Cîțu: Noi am arătat anul trecut şi am arătat prin măsurile pe care le-am luat la Ministerul Finanţelor că digitalizarea se poate face foarte rapid.

Premierul Florin Cîțu a afirmat, sâmbătă, că sunt șanse mari ca dosarul cu şină să fie eliminat înainte de finalul anului. De asemenea, prim-ministrul a spus că Ministerul Finanţelor a luat măsuri care arată că digitalizarea se poate face foarte repede și a dat și câteva exemple, între care sistemele electronice de plăți.

„Noi am arătat anul trecut şi am arătat prin măsurile pe care le-am luat la Ministerul Finanţelor că digitalizarea se poate face foarte rapid. Nimeni nu credea anul trecut că putem să conectăm casele de marcat după ce acest proiect a stat vreo 13 ani prin sertare la Ministerul de Finanţe. Azi, avem peste 30.000 de case de marcat conectate într-o perioadă de criză. Eu cred că putem să scăpăm de dosarul cu şină mai repede de finalul anului. Am arătat că se poate. Mă aştept de la miniştri ce am făcut anul trecut să facă şi anul acesta”, a declarat premierul, prezent sâmbătă la un centru de vaccinare din Capitală.

„Anul trecut am făcut paşi importanţi şi vă dau câteva exemple: sistemul de popriri, acum avem sistem electronic în care dacă ai făcut o plată, celelalte se eliberează, plata taxelor prin ghişeul.ro, anul trecut am făcut ca toate taxele să se plătească prin ghişeul.ro, lucrul cu trezoreria se face la distanţă, acum nu trebuie să mai mergeţi la ANAF, identificarea pentru un cont la ANAF se face la distanţă. Se pot face lucruri peste noapte”, a adăugat premierul.