• Sanna Marin a insistat că muncește din greu în calitate de prim-ministru al Finlandei, dar că ar trebui să aibă dreptul la o viață privată, după ce o fotografie făcută la reședința sa în care apar două femei care se sărută topless a stârnit noi critici la adresa petrecerilor sale.
  • Sunt un om”, a declarat Marin reporterilor miercuri, la conferința partidului său social-democrat, descriind ultima săptămână ca fiind destul de dificilă”.
  • În pragul lacrimilor, ea a spus că și ea tânjește uneori după bucurie, lumină și distracție în mijlocul norilor negri”.

Sanna Marin a insistat că muncește din greu în calitate de prim-ministru al Finlandei, dar că ar trebui să aibă dreptul la o viață privată, după ce o fotografie făcută la reședința sa în care apar două femei care se sărută topless a stârnit noi critici la adresa petrecerilor sale.

Sunt un om”, a declarat Marin reporterilor miercuri, la conferința partidului său social-democrat, descriind ultima săptămână ca fiind destul de dificilă”.

În pragul lacrimilor, ea a spus că și ea tânjește uneori după bucurie, lumină și distracție în mijlocul norilor negri”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

În vârstă de 36 de ani, cel mai tânăr șef de guvern din lume când a fost aleasă în 2019, a adăugat: Nu am lipsit nici o zi de la muncă. Vreau să cred că oamenii se vor uita mai degrabă la ceea ce facem la serviciu decât la ceea ce facem în timpul liber”.

Ea a spus că nu a lăsat nici o sarcină nefăcută și nu o voi lăsa nici pe aceasta la mijloc. Învăț. Dar îmi fac treaba la fel de bine ca și până acum. Mă gândesc la Ucraina, mă gândesc la voi și îmi fac treaba”.

Marți, Marin și-a cerut scuze pentru fotografia, care a apărut pentru prima dată pe contul TikTok al modelului și influencerului Sabina Särkkä. Aceasta o arată pe ea și pe o altă femeie – nu Marin – sărutându-se și ridicându-și topurile, cu un semn Finlanda” deasupra sânilor.

Cred că imaginea nu este potrivită, îmi cer scuze pentru ea. O astfel de fotografie nu ar fi trebuit să fie făcută”, a declarat Marin. Dar, în rest, nu s-a întâmplat nimic extraordinar” la petrecerea din reședința sa, Kesäranta, după festivalul de muzică Ruisrock din 8 iulie, a spus ea.

Scuzele au venit după ce Marin a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume săptămâna trecută, când a apărut o înregistrare video în care aceasta bea și dansa exuberant în timpul unei alte petreceri private la care, potrivit unor informații nefondate, ar fi consumat droguri.

Deși a declarat reporterilor că nu a consumat niciodată personal droguri și că nu a văzut consumându-se droguri la petrecerea din 6 august, într-un apartament din Helsinki, premierul a făcut un test antidrog pentru a clarifica suspiciunile”. Rezultatul, publicat luni, a fost negativ.

Presa finlandeză a relatat afirmații amplificate în principal de conturi de extremă dreapta și antiguvernamentale, potrivit cărora o voce din înregistrarea video ar putea fi auzită strigând gașca de făină”, o presupusă referire la droguri, dar nu este clar dacă a fost folosit acest termen sau ce înseamnă el.

Opozanții au descris comportamentul lui Marin ca fiind inadecvat și au spus că alegerea prietenilor săi a arătat o lipsă de discernământ, în timp ce fotografiile și videoclipurile care au fost scurse ar putea să o expună la critici sau chiar la șantaj. Însă mulți alții i-au apărat dreptul de a petrece.

Femeile finlandeze au postat videoclipuri în care dansează și beau pentru a-și arăta sprijinul pentru prim-ministru, în timp ce Marin însăși a declarat că speră ca în anul 2022, să fie acceptat faptul că până și cei care iau decizii ajung să danseze, să cânte și să meargă la petreceri”.

Ea a mai spus, totuși, că este sigură” că există și alte materiale. Am impresia că se filmează cu mine tot timpul, peste tot, și nu mă simt bine”, a declarat ea reporterilor săptămâna trecută. Chiar și lucrurile normale sunt făcute să arate rău”.