• Inginerul Gabi Musteață de la Apele Române nu a fost dat afară acum.
  • Inginerului i s-a reorganizat postul de anul trecut.
  • Florin Cîțu susține că nu se oprește aici.

Inginerul Gabi Musteață de la Apele Române nu a fost dat afară acum, ci i s-a reorganizat postul de anul trecut, declară premierul Florin Cîțu. În ce privește întreg scandalul de acolo, Cîțu susține că nu se oprește aici.

Întrebat miercuri despre scandalul de la Apele Române, unde au apărut informații că inginerul Gabi Musteață, care s-a opus angajării unei chelnerițe, a fost dat afară, Florin Cîțu a declarat că postul acestuia era în reorganizare din 3 noiembrie anul trecut.

„Postul respectiv a fost desființat anul trecut în noiembrie, i s-a oferit un alt post, nu l-a acceptat, am vorbit cu domnul ministru Tanczos Barna să vedem dacă putem să găsim o soluție”, a spus premierul.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cițu a trimis Corpul de control

Astfel, nu a fost luată acum decizia ca inginerul să fie concediat, ci decizia a fost luată anul trecut prin reorganizarea postului.

Dar domnul Tanczos Barna este în legătură și vom avea mai multe în perioada următoare. Pentru restul am trimis Corpul de control și nu mă opresc aici. V-am spus foarte clar în acest mandat oprim nepotismul, oprim acest conflict de interese, dar nu o putem face peste noapte”, a adăugat Cîțu.

Inginerul Gabi Musteață făcuse dezvăluiri pentru Recorder despre o chelneriță fără pregătire care a fost angajată ca inginer, iar miercuri au apărut informații că inginerul a fost dat afară.

Musteață așteaptă o minune din partea instanței

Gabi Musteață speră ca instanța să anuleze concedierea lui. Va fi o misiune grea. Recorder anunță că Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad a angajat cei mai buni avocați specializați în litigii de muncă. Totul, din ordinul șefului Petru Avram, care e și vicepreședinte PNL Iași. O nouă înregistrare controversată în care apare Avram a fost publicată azi.

Putem vorbi deja de un modus operandi brevetat de Paul Avram, un autointitulat „animal politic”. Publicația 7 Iași scrie că un fost taximetrist, protejat al lui Petru Avram, a fost angajat fără concurs la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, tot după ce a trecut pe la o primărie care are șef liberal – exact ca în cazul fostei ospătărițe, care și-a dat demisia de la Apele Române, după izbucnirea scandalului.

Caz similar la Cluj

Ilinca Nazarie (corespondent Aleph News) l-a sunat pe pe Petru Avram, dar acesta i-a transmis că răspunde întrebărilor doar în scris, prin intermediul purtătorului de cuvânt. Vom reveni cu răspunsurile, când le vom primi. Pâna atunci, să vedem o promisiune ambițioasă din partea premierului Cîțu.

O altă poveste, parcă din același film, a ajuns la final azi. Tânăra care s-a lăudat pe instagram că PNL Cluj a susținut-o să ajungă în Consiliul de Administrație al unui spital din Cluj-Napoca și-a dat demisia. În vârstă de 27 de ani, Claudia Ardelean e fostă miss și proprietară a unei firme de hostess.