• Oficialii spun că trenul de pasageri, care circula între Atena și Salonic, transporta peste 350 de persoane când s-a ciocnit cu un tren de marfă.
  • Aproape 60 de persoane sunt în continuare internate în spital.
  • Unii pasageri au intrat prin ferestre pentru a scăpa din infern.

Cel puțin 43 de persoane au murit într-un accident de tren în Grecia, iar premierul țării a declarat că dezastrul pare să se datoreze în principal unei tragice erori umane”.

Continuă căutarea supraviețuitorilor după ce un tren de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă care transporta containere maritime și care circula în direcția opusă, dar pe aceeași linie ferată, la viteze estimate la 160 km/h. Vagoanele au deraiat și apoi au luat foc în cel mai mortal accident feroviar din istoria Greciei. Temperaturile într-un vagon au crescut până la 1.300C după ce a luat foc.

Unii pasageri au intrat prin ferestre pentru a scăpa din infern, marți seara târziu, în timp ce alții au fost aruncați la 40 de metri din cauza impactului accidentului. Serviciul de pasageri plecase din Atena și se îndrepta spre orașul Salonic, în nordul țării, când coliziunea a avut loc în apropiere de orașul central Larissa, la 320 de kilometri nord de capitală.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Se crede că multe dintre victime sunt studenți universitari care se întorceau acasă după un weekend prelungit de vacanță din Grecia.

Aproximativ 57 de persoane rămân în spital, dintre care șase sunt la terapie intensivă, în timp ce alte 15 au fost externate, potrivit serviciului de pompieri al țării. Trenul de călători ar fi transportat aproximativ 350 de pasageri. Mai mult de 200 de persoane care au rămas nevătămate au fost transportate cu autobuze la Salonic.

Stergios Minenis, în vârstă de 28 de ani, care a sărit în siguranță din epavă, a declarat: A fost panică… Incendiul a fost imediat. În timp ce ne întorceam eram arși, focul era în dreapta și în stânga”.
Un pasager, care a scăpat din al cincilea vagon, a declarat pentru Skai TV: Geamurile erau sparte și oamenii țipau… Unul dintre geamuri s-a prăbușit din cauza impactului cu fierul din celălalt tren”.

Un altul a spus: Era foc lângă noi. Am găsit o gaură și de acolo am reușit să ieșim. Vagonul a început să se învârtă, apoi a ajuns pe o parte și am ieșit. Au fost 10 secunde de coșmar, în flăcări. Era panică în vagon, nu puteai vedea în jurul tău din cauza fumului.”