Premierul Greciei anunţă un proiect de lege pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis delivers a speech during a parliamentary debate on a vote of no confidence against the government in Athens on January 27, 2023. - The vote was called by the opposition over a long-running wiretap scandal in which top officials were targeted by state intelligence for months. (Photo by Aris Messinis / AFP) (Photo by ARIS MESSINIS/AFP via Getty Images)

Experţii din Grecia elaborează un proiect de lege pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex a anunţat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis, potrivit Reuters.

Grecia va publica în curând un proiect de lege care va legaliza căsătoriile între persoane de acelaşi sex în încercarea de a elimina discriminarea bazată pe orientarea sexuală, a explicat Kyriakos Mitsotakis.

Proiectul de lege va permite adopţia copiilor, dar nu şi calitatea de părinte surogat. Totuşi, proiectul ar putea fi contestat chiar de colegi de partid ai premierului, dar şi de o mare parte a populaţiei.

Grecia a implementat o serie de reforme în ultimul deceniu pentru a îmbunătăţi drepturile comunităţii LGBT în ţara în care Biserica Ortodoxă este puternică şi se opune de mult timp egalităţii cuplurilor de acelaşi sex.

Citește și

Exit mobile version