• Marcel Ciolacu: „Jocurile de noroc nu vor mai funcționa dacă firma nu e înregistrată”.
  • Românii au lăsat în 2022 11.7 de miliarde de lei în cazinouri, săli de jocuri de noroc şi online.
  • Piața jocurilor de noroc în România a crescut cu 15% în 2022 față de 2021.

S-a dus norocul jocurilor de noroc. Premierul Marcel Ciolacu anunță măsuri pentru taxarea companiilor din domeniu. Mai mult, premierul susține că jocurile de noroc nu vor mai putea funcţiona dacă firma nu este înregistrată în România.

Taxele vor crește semnificativ pentru toate licenţele şi limitează drastic spaţiul de publicitate pe care „îl pot cumpăra firmele din această industrie”. Toate aceste lucrui sunt prevăzute într-o OUG discutată azi.

Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, spune că: „Pare că guvernul ia în vizor activitatea de jocuri de noroc din online mai degrabă decât cea fizică, cea clasică păcănele este o ascensiune fulminantă în ultimii trei ani în cazul jocurilor de noroc online pentru că pandemia a închis multe săli de jocuri de noroc am avut atunci și un protest al asociațiilor din din această industrie ăă și în acest sens lumea s a reorientat către online”.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

„Câți bani va aduce la buget acest nou proiect nu știm încă sigur pentru că nu avem un studiu de impact, dar știm până acum că taxele plătite la buget de către companiile de jocuri de noroc sunt cam la 25% din venituri din rulaje”, a adăugat Răzvan.

Citește și: