• Imran Khan a fost testat pozitiv la coronavirus
  • Diagnosticul vine la două zile după ce premierul pakistanez, în vârstă de 68 de ani, s-a vaccinat împotriva Covid-19 cu serul de la Sinopharm, produs în China

Premierul pakistanez Imran Khan are Covid-19, a anunțat cabinetul său, sâmbătă, la două zile după ce a fost vaccinat împotriva virusului, joi, cu serul chinezesc de la Sinopharm, scrie Daily Mail.

Diagnosticul vine în contextul în care țara se confruntă cu al treilea val al pandemiei, care a ucis până acum aproape 13.800 de oameni, din peste 620.000 de cazuri de infectare, iar cifrele reale probabil că sunt mult mai mari.

Imran Khan a avut o tuse ușoară și febră, a precizat purtătorul său de cuvânt, Shahbaz Gill, care a subliniat ca infectarea premierului să nu fie legată de prima doză de vaccin, ținând cont că „imunitatea se dezvoltă la câteva săptămâni după administrarea vaccinului“.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cel mai probabil, Khan era deja infectat înainte să se vaccineze. Acesta a avut întâlniri frecvente în ultima vreme, inclusiv o conferință în timpul căreia s-a adresat fără a purta mască de protecție.

Premierul s-a autoizolat la domiciliu: „În acest moment, cabinetul premierului nu poate decât să confirme că Imran Khan a fost testat pozitiv la COVID-19 şi se află în autoizolare. Vom oferi mai multe detalii în timp util“.