• Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a acuzat miercuri regimul din Belarus, condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, de practicarea „terorismului de stat” prin transferul a mii de imigranţi clandestini la frontierele Uniunii Europene.
  • „Este clar că în acest caz ne confruntăm cu o manifestare a terorismului de stat”, a declarat Mateusz Morawiecki, într-o conferinţă de presă organizată alături de Charles Michel, preşedintele Consiliului European.
  • „Este vorba de o răzbunare discretă” a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko din cauza susţinerii acordate de Polonia opoziţiei belaruse, a subliniat Mateusz Morawiecki, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul La Provence.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a acuzat miercuri regimul din Belarus, condus de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, de practicarea „terorismului de stat” prin transferul a mii de imigranţi clandestini la frontierele Uniunii Europene.

„Este clar că în acest caz ne confruntăm cu o manifestare a terorismului de stat”, a declarat Mateusz Morawiecki, într-o conferinţă de presă organizată alături de Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

„Este vorba de o răzbunare discretă” a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko din cauza susţinerii acordate de Polonia opoziţiei belaruse, a subliniat Mateusz Morawiecki, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul La Provence.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Anterior, Mateusz Morawiecki a acuzat că operaţiunile regimului din Belarus de facilitare a tranzitului imigranţilor sunt coordonate de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. „Liderul Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, este executorul celui mai recent asalt, dar acest asalt are un susţinător care poate fi găsit la Moscova, iar acel susţinător este preşedintele Putin”, a declarat Mateusz Morawiecki.

Alianţa Nord-Atlantică a exprimat preocupare privind afluxul de imigranţi de la frontiera Belarusului cu Polonia şi a cerut Administraţiei de la Minsk să respecte legislaţia internaţională, denunţând utilizarea tacticilor „hibride” în conflictul cu Uniunea Europeană. Liderii de la Bruxelles acuză regimul Aleksandr Lukaşenko de facilitarea tranzitului imigranţilor clandestini spre spaţiul comunitar ca ripostă la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană din cauza acţiunilor de reprimare împotriva opoziţiei belaruse.