• Focurile din Mijas, în Spania, nu sunt departe de Malaga, o zonă turistică populară.
  • Valul de căldură care a lovit Spania timp de 10 zile s-a soldat cu peste 500 de morți, a declarat miercuri premierul spaniol Pedro Sanchez.
  • Avioanele au aruncat o substanță ignifugă, în timp ce elicopterele fac naveta spre și dinspre coastă, colectând apă de mare pentru a stinge flăcările.

Valul de căldură care a lovit Spania timp de 10 zile s-a soldat cu peste 500 de morți, a declarat miercuri premierul spaniol Pedro Sanchez.

În timpul acestui val de căldură, peste 500 de persoane au murit din cauza acestor temperaturi ridicate, potrivit statisticilor, a declarat Sanchez, referindu-se la o estimare a institutului de sănătate publică bazată pe ratele de mortalitate excesivă.

Spania se luptă, de asemenea, cu mai multe incendii de vegetație. Deși unul din provincia centrală Zamora a fost pus sub control, potrivit guvernului local, două incendii de proporții sunt încă necontrolate în regiunea nord-vestică Galicia. De asemenea, un incendiu din lanțul muntos Gredos se extinde spre est, spre regiunea Madrid, relatează Guy Hedgecoe de la BBC.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Focurile din Mijas, în Spania, nu sunt departe de Malaga, o zonă turistică populară. În alte părți ale Spaniei, incendii de vegetație au izbucnit în provinciile Castilla y León, Galicia și Extremadura.

În sudul Spaniei, turiștii aflați pe plaja din Torremolinos au văzut coloane mari de fum ridicându-se pe dealuri. Avioanele au aruncat o substanță ignifugă, în timp ce elicopterele fac naveta spre și dinspre coastă, colectând apă de mare pentru a stinge flăcările.