• Videoclipul, care nu mai este pe rețelele sociale, a fost postat pe contul de Instagram al lui Sunak.
  • Oricine conduce sau se află într-un vehicul fără centura de siguranță încalcă legea.
  • El poate fi sancționat cu o amendă de până la 500 de lire sterline.

Premierul britanic Rishi Sunak a recunoscut că a încălcat legea pentru că nu și-a pus centura de siguranță în timp ce înregistra un video pe bancheta din spate a unei mașini în mișcare, a relatat joi un cotidian britanic.

Sunak și-a scos centura de siguranță în timp ce era pasager pe bancheta din spate a unei mașini pentru a înregistra mesajul video, potrivit Downing Street, care și-a exprimat regretul pentru „scurta lipsă de discernământ”.

„A fost o scurtă eroare de judecată”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului pentru cotidianul The Guardian. „Premierul și-a scos centura de siguranță pentru a filma un scurt clip”.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Precizând că premierul „acceptă pe deplin că a fost o greșeală și își cere scuze”, a mai spus purtătorul de cuvânt: „Primul ministru crede că toată lumea ar trebui să poarte centura de siguranță. A fost o eroare de judecată; și-a scos-o pentru o scurtă perioadă de timp pentru a filma un clip, pe care l-ați văzut, dar acceptă că a fost o greșeală”.

Videoclipul, care nu mai este public, a fost postat pe contul de Instagram al lui Sunak. Oricine conduce sau se află într-un vehicul fără centura de siguranță încalcă legea și poate fi sancționat cu o amendă de până la 500 de lire sterline, potrivit campaniei de siguranță a guvernului lui Sunak.