• Primul ministru a vizitat nord-vestul țării după ce a anunțat un pachet de nivelare de 1,7 miliarde de lire sterline.
  • O călătorie cu trenul de la Londra Euston la Blackpool durează mai puțin de trei ore.
  • Downing Street a apărat utilizarea de către Sunak a unui avion cu reacție pentru a călători în nordul Angliei.

Premierul Sunak a fost criticat pentru că a folosit un avion cu reacție pentru a se deplasa la Blackpool, optând pentru zboruri în jurul Marii Britanii în loc de trenuri. Rishi Sunak a luat un avion al RAF de la Northolt la Blackpool, în timp ce efectua o serie de vizite în nordul Angliei legate de un anunț privind noile fonduri de nivelare. Laburiștii l-au acuzat pe Sunak că se plimbă cu avionul prin țară pe banii contribuabililor ca o celebritate de primă mână” și că își bate joc de strategia sa de mediu după zborul de 41 de minute de joi.

O călătorie cu trenul de la Londra Euston la Blackpool durează mai puțin de trei ore, iar un bilet simplu costă 73,40 lire sterline, sau 189,80 lire sterline dacă se călătorește în orele de vârf. Clasa întâi ar putea costa 257 de lire sterline. Tulburările și întârzierile au afectat serviciile anterioare joi (19 ianuarie).

Parlamentarul conservator Mark Jenkinson a apărat utilizarea avionului lui Sunak, spunând că „este prim-ministru, mai multe schimbări de trenuri cu un detaliu de securitate și trenuri Avanti West Coast nesigure ar fi o nebunie”. Săptămâna trecută, Downing Street l-a apărat pe Sunak zburând la Leeds deoarece există o „mare presiune” asupra programului său.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ

El a continuat să ia un avion RAF în Scoția în timp ce anunța două noi porturi libere „verzi”. Liderul adjunct al Partidului Liberal Democrat, Daisy Cooper, a declarat: „Rishi Sunak nu a învățat nimic din ultimele câteva săptămâni deoarece continuă să călătorească cu avionul prin țară pe banii contribuabililor. Este pur și simplu ridicol că nu poate lua un tren așa cum face restul publicului britanic. Încă o dată, acest prim-ministru este complet deconectat de restul societății.”

Downing Street a apărat utilizarea de către Sunak a unui avion cu reacție pentru a călători în nordul Angliei, un purtător de cuvânt declarând reporterilor: „Așa cum am spus în mai multe rânduri, premierul va folosi diferite moduri de transport în funcție de ceea ce este în interesul celei mai bune utilizări a timpului său pentru a-i permite să se deplaseze în toată Marea Britanie. Astăzi va merge în trei locații diferite din Marea Britanie. A vorbit cu prim-ministrul Israelului. Se va întoarce mai târziu în Downing Street. Așadar, folosim mijloacele de transport potrivite pentru a-i permite să facă acest lucru”.