Premierul Ucrainei, declarații la București: Va fi deschis un nou punct de frontieră, la Sighetu Marmației/ Marcel Ciolacu: Vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie, până la victoria Ucrainei

Principalele declarații ale lui Denîs Șmîhal:

Principalele declarații ale lui Marcel Ciolacu:

Sighetu Marmației devine frontieră cu Ucraina

Marcel Ciolacu și Denîs Șmîhal au semnat documentelor bilaterale privind întărirea cooperării în asigurarea tranzitului mărfurilor, acordul privind recunoașterea reciprocă a studiilor și acordul privind un nou pod de trecere la Sighetu Marmației și unul în Ucraina.

Subiectele discuției dintre premierul Ucrainei cu Marcel Ciolacu

Premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal, a ajuns, vineri, la Palatul Victoria, unde s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu. Cei doi oficiali au programate întrevederi și vor susține declarații comune de presă.

„Vom aborda și eforturile noastre, ale României, în ceea ce privește tranzitul cerealelor ucrainene pentru asigurarea accesului la hrană din acest moment la nivel mondial, dar și chestiuni care țin de agenda bilaterală pentru protejarea fermierilor români și a drepturilor minorităților române din Ucraina”, a spus Ciolacu la sedinta de guvern din această dimineață.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește astăzi la București cu premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal. Surse politice au declarat pentru Mediafax că Șmîhal este deja în România și se îndreaptă spre Capitală.

Potrivit surselor citate, Denîs Șmîhal și Marcel Ciolacu vor discuta, la întâlnire, despre ajutorul pe care l-a oferit România Ucrainei, în contextul războiului.

Cei doi premierii vor vorbi și despre tranzitul de cereale din Ucraina și despre sitauția fermierilor români.

De asemenea, discuții despre protejarea minorității române din Ucraina, sunt pe lista.

Citește și

Exit mobile version