• Premierul ungar Viktor Orban se va întâlni cu fostul președinte american Donald Trump pe 8 martie în Florida.
  • Luna trecută, Orban a sprijinit candidatura lui Trump la președinția SUA.
  • Premierul ungar, aflat la putere din 2010, s-a confruntat cu o serie de tensiuni legate de administrația președintelui Joe Biden.

Premierul ungar Viktor Orban se va întâlni cu fostul președinte american Donald Trump pe 8 martie în Florida, a declarat duminică șeful de presă al lui Orban pentru agenția de presă de stat ungară MTI.

Luna trecută, Orban a sprijinit candidatura lui Trump la președinția SUA, scrie Reuters. „Sperăm că actualul președinte va pleca, iar președintele Trump se va întoarce și va avea mâinile libere pentru a face pace (în Ucraina)”, a declarat Orban pe 23 februarie.

Orban a refuzat să trimită arme Ucrainei pentru a o ajuta să lupte împotriva invaziei rusești și a criticat sancțiunile occidentale împotriva Rusiei. El a cerut în mod repetat încetarea focului în Ucraina pentru a pune capăt războiului.

Recomandări

CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
CANADA, AFECTATĂ DE INCENDII
TELEGRAM SAU SIGNAL?

Premierul ungar, aflat la putere din 2010, s-a confruntat cu o serie de tensiuni legate de administrația președintelui Joe Biden, în special din cauza tergiversării de către Budapesta a ratificării aderării Suediei la NATO.

Citește și