• Un preot ortodox a izbucnit în lacrimi când a venit momentul să o înmormânteze pe Liza, în vârstă de 4 ani, copilul-simbol al atacului din Viniţa.
  • Preotul ortodox le-a spus prietenilor şi familiei, plângând, că răul nu poate învinge”.
  • Tatăl Lizei, Artem Dmitriev, cu lacrimile curgându-i pe faţă, i-a legănat trupul nemişcat, având grijă să nu deranjeze coroana de flori albe.

Un preot ortodox a izbucnit în lacrimi când a venit momentul să o înmormânteze pe Liza, în vârstă de 4 ani, copilul-simbol al atacului din Viniţa.

Preotul ortodox le-a spus prietenilor şi familiei, plângând, că răul nu poate învinge”.

Tatăl Lizei, Artem Dmitriev, cu lacrimile curgându-i pe faţă, i-a legănat trupul nemişcat, având grijă să nu deranjeze coroana de flori albe.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

The Associated Press are un reportaj de la înmormântarea Lisei, unul dintre cei trei copii ucişi într-un atac cu rachete ruseşti săptămâna trecută în Viniţa, ale cărei fotografii au devenit virale, fiind cele mai recente imagini din războiul brutal din Ucraina care au îngrozit lumea.

În total, 24 de persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite, inclusiv mama Lizei, care a rămas internată la terapie intensivă în stare gravă. Familia nu i-a spus că fiica ei va fi înmormântată duminică, temându-se că acest lucru i-ar putea afecta starea, scrie The Guardian.

Uite, floarea mea! Uite câţi oameni au venit la tine”, a spus bunica Lizei, Larisa Dmitrishina, mângâind-o pe Liza în timp ce aceasta zăcea într-un sicriu deschis cu flori şi ursuleţi de pluş într-o catedrală din Viniţa: Mămica ta nici măcar nu a văzut cât de frumoasă eşti astăzi”.

Când a început războiul, familia Lizae a fugit din Kiev spre Viniţa, un oraş situat la 270 de kilometri spre sud-vest, care până joi era considerat relativ sigur.

Cu puţin timp înainte de atac, mama fetiţei a postat pe reţelele de socializare un videoclip în care apare Liza într-o jachetă din denim şi pantaloni albi, care se străduieşte să ajungă la ghidon pentru a-şi împinge propriul cărucior, plimbându-se fericită prin Viniţa. Următoarea imagine a Lizei a fost una împărtăşită de serviciile de urgenţă din Ucraina, care arată corpul ei fără viaţă pe jos, lângă căruciorul pătat de sânge.