• Oaspeţilor de la hotelul cu vedere spre piaţă li s-a spus că fotografierea şi filmarea sunt interzise dimineaţa.
  • Ei au fost avertizaţi că internetul şi semnalul telefoanelor mobile ar putea fi întrerupte.
  • Apoi, în jurul prânzului, ora locală, a venit anunţul: preşedintele SUA, Joe Biden, se afla în ţară.

Preşedintele Joe Biden a părăsit capitala Ucrainei, potrivit reporterilor care călătoresc cu el, încheind o călătorie istorică, scrie CNN.

Biden a sosit în jurul orei locale 8.00 şi s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, înainte de a se plimba prin centrul Kievului şi de a promite sprijinul continuu al SUA pentru Ucraina.

Luni dimineaţă, înainteea sosirii lui Biden, în timp ce traficul era oprit în Kiev, zvonurile circulau. Se vorbea în oraş că un vizitator de profil înalt este pe drum. Nimeni nu ştia cu siguranţă cine ar putea fi VIP-ul, dar pregătirile de securitate sugerau că este vorba de o vizită la nivel înalt; poate cel mai înalt nivel dintre toate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Mai multe străzi din centrul oraşului au fost închise de poliţie, iar prezenţa militară a fost neobişnuit de mare luni dimineaţă, chiar şi pentru capitala unei ţări devastate de război.

Drumurile din jurul mănăstirii Sfântul Mihail din inima Kievului au fost curăţate peste noapte, iar circulaţia a fost oprită dis-de-dimineaţă, provocând ambuteiaje pe străzile din jur.

Piaţa din faţa bisericii a devenit un loc popular pentru demnitarii străini care vizitează capitala. Acolo sunt expuse tancuri ruseşti distruse, alături de o statuie care a fost învelită în saci de nisip pentru a fi protejată de explozii.

Oaspeţilor de la hotelul cu vedere spre piaţă li s-a spus că fotografierea şi filmarea sunt interzise dimineaţa. Ei au fost avertizaţi că internetul şi semnalul telefoanelor mobile ar putea fi întrerupte.

Apoi, în jurul prânzului, ora locală, a venit anunţul: preşedintele SUA, Joe Biden, se afla în ţară.

Acesta s-a alăturat omologului ucrainean Volodimir Zelenski într-o plimbare prin Kiev, chiar în momentul în care sirenele de raid aerian au răsunat în tot oraşul.