• Președintele Asociației Camerelor Germane de Comerț și Industrie, Martin Wansleben, crede că renunțarea la gazul rusesc înseamnă un dezastru pentru țara sa și pentru Europa.
  • „Va fi mult mai dificil decât consecințele pandemiei”, a declarat directorul general al DIHK, Martin Wansleben.
  • Reprezentantul DIHK se opune cu vehemență impunerii unui embargo asupra gazelor rusești, într-un interviu acordat Deutschland Funk.  

Președintele Asociației Camerelor Germane de Comerț și Industrie, Martin Wansleben, crede că renunțarea la gazul rusesc înseamnă un dezastru pentru țara sa și pentru Europa. Mai mult, o colaborare cu China e puțin probabilă, adaugă expertul.

Un embargo asupra gazelor naturale ar fi un adevărat dezastru în situația actuală. Ar depăși ca și gravite toate dificultățile pe care le-am experimentat înainte. Comparațiile cu consecințele pandemiei sunt complet greșite. Va fi mult mai dificil”, a explicat Wansleben.

Industria chimică, siderurgică și farmaceutică vor fi primele care se vor confrunta cu probleme în cazul unui embargo, deoarece sunt total dependente de gazul rusesc. „Dacă industria chimică din Germania oprește producția, atunci roțile Europei se vor opri pe termen lung”, a avertizat Wansleben.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

„În ciuda războiului împotriva Ucrainei, un boicot energetic nu este justificat”, a declarat directorul general al DIHK, Martin Wansleben.

Mai mult, directorul DIHK crede că colaborare dintre Rusia și Europa va fi reluată în viitor. „Nu ar trebui să pretinzi ca și cum nu ar exista deloc viitor între Rusia și Europa”, a punctata cesta.

Totodată, directorul general al DIHK a fost sceptic cu privire la viitoarele relații economice cu China. Potrivit lui Wansleben, politica chineză împotriva pandemiei înseamnă că nu se poate aștepta la o dezvoltare constantă, iar acest lucru denotă o lispă de încredere în China în viitorul apropiat.

Poziția Germaniei vine în contextul în care tot mai multă lume critică „ipocrizia” oficialilor de la Berlin. În același timp, rușii tachinează europa, cum este și cazul lui Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Oficialul rus a declarat că Europa nu ar rezista „o săptămână” fără gazul rusesc.