- Vizita are loc în contextul în care China s-a oferit să medieze un acord de pace în Ucraina, un efort întâmpinat cu rezerve în Occident, având în vedere sprijinul diplomatic al Beijingului pentru Rusia.
- Ministerul chinez de Externe a anunțat, fără alte precizări, că „în urma invitației președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, președintele Xi Jinping va efectua o vizită oficială în Rusia între 20 și 22 martie”.
- China și Rusia au încheiat un parteneriat „fără frontiere” în februarie 2022, când Putin a vizitat Beijingul pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă.
Vizita are loc în contextul în care China s-a oferit să medieze un acord de pace în Ucraina, un efort întâmpinat cu rezerve în Occident, având în vedere sprijinul diplomatic al Beijingului pentru Rusia. Președintele chinez, Xi Jinping, va efectua o vizită oficială în Rusia, în perioada 20-22 martie, în urma invitației președintelui rus Vladimir Putinanunțată astăzi de Kremlin și de Ministerul chinez de Externe.
Vizita are loc în contextul în care China s-a oferit să medieze un acord de pace în Ucraina, un efort întâmpinat cu rezerve în Occident, având în vedere sprijinul diplomatic al Beijingului pentru Rusia.
„În timpul discuțiilor, vor fi abordate probleme locale și dezvoltarea în continuare a relațiilor de parteneriat cuprinzător și cooperare strategică între Rusia și China„, a anunțat Kremlinul.
„Vor fi semnate o serie de documente bilaterale importante”, a adăugat aceeași sursă.
Ministerul chinez de Externe a anunțat, fără alte precizări, că „în urma invitației președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, președintele Xi Jinping va efectua o vizită oficială în Rusia între 20 și 22 martie”.
China și Rusia au încheiat un parteneriat „fără frontiere” în februarie 2022, când Putin a vizitat Beijingul pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă, cu câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. De atunci, cele două părți au continuat să sublinieze forța legăturilor lor. Comerțul dintre cele două țări a crescut de la invazie, iar China este cel mai mare cumpărător de petrol rusesc, o sursă majoră de venituri pentru Moscova.