• Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a lansat un apel la calm, vineri.
  • Acesta a anunţat că înţelege revendicările miilor de protestatari antivaccinare care se apropie de Paris.
  • În capitala Franţei au fost mobilizate sute de vehicule ale poliţiei şi jandarmeriei.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a lansat un apel la calm, vineri, şi a anunţat că înţelege revendicările miilor de protestatari antivaccinare care se apropie de Paris în cadrul aşa-numitului „Convoi al libertăţii”.

„Suntem cu toţii obosiţi, la nivel colectiv, din cauza a ceea ce trăim de doi ani. Această stare de oboseală se manifestă în mai multe moduri: la unii prin dezordine, la alţii prin depresie. Se observă o suferinţă mentală foarte puternică, la tineri şi la mai puţini tineri. Şi, adesea, această oboseală se traduce prin furie. Eu înţeleg şi respect. Dar fac apel la cel mai mare calm”, a afirmat Emmanuel Macron într-un interviu acordat cotidianului Ouest France.

„Revendicările unora sau altora sunt întotdeauna legitime. De altfel, noi am păstrat permanent dreptul de a manifesta, pluralismul democratic, dezbaterile parlamentare din această perioadă. Dar avem nevoie de concordie, de multă bunăvoinţă colectivă”, a subliniat Emmanuel Macron.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CÂT NE COSTĂ RECRUTAREA
RĂDUCANU SE RETRAGE DE LA ROLAND GARROS
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?

Mii de manifestanţi, din numeroase localităţi din Franţa, se îndreaptă vineri seară spre Paris, în cadrul mişcării „Convoiul libertăţii”, în pofida interdicţiilor de circulaţie impuse de autorităţi. Manifestanţii denunţă restricţiile antiepidemice şi impunerea certificatelor de vaccinare. Conform cotidianului Le Parisien, în momentul de faţă, spre Paris se îndreaptă 3.300 de vehicule, fiind în total aproximativ 5.000 de protestatari.

În capitala Franţei au fost mobilizate sute de vehicule ale poliţiei şi jandarmeriei, iar pe Bulevardul Champs-Élysées au fost instalate garduri pentru blocarea manifestanţilor.