Președintele Senatului, despre gestul lui Florin Roman: Nu m-am aşteptat la o asemenea preluare a puterii, efectiv se ţinea de microfon

Deputatul PNL Florin Roman este obligat de deputati sa paraseasca prezidiul din sala de plen a Camerei Deputatilor, dupa ce a fost contestat ca presedinte de sedinta de catre parlamentarii USR PLUS si AUR, in timpul adunarii parlamentare dedicata citirii motiunii de cenzura la adresa premierului Florin Citu, joi, 9 septembrie 2021, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO Deputatul PNL Florin Roman este obligat de deputati sa paraseasca prezidiul din sala de plen a Camerei Deputatilor, dupa ce a fost contestat ca presedinte de sedinta de catre parlamentarii USR PLUS si AUR, in timpul adunarii parlamentare dedicata citirii motiunii de cenzura la adresa premierului Florin Citu, joi, 9 septembrie 2021, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
  • Preşedintele Senatului, Anca Dragu, spune că nu se aştepta ca vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Roman, să preia conducerea şedinţei plenului reunit.
  • „Chiar nu m-am aşteptat la o asemenea preluare a puterii. Efectiv se ţinea de microfon”, a spus ea.

„Preşedintele trebuie să conducă şedinţa. Eu eram preşedintele. Domnul Roman este vicepreşedinte. Chiar nu m-am aşteptat la o asemenea preluare a puterii. Este ceva de neimaginat să se întâmple în Parlament. Efectiv se ţinea de microfon”, spune Anca Dragu, despre scandalul dinaintea citirii moțiunii de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman, căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile pentru şedinţa de joi, a deschis şedinţa plenului reunit, fără să se consulte cu Anca Dragu.

El a invocat articolul din regulamentul şedinţelor comune, care prevede că şedinţele sunt conduse prin rotaţie.

Vicepreședintele Camerei Deputaților a vrut ca el să conducă ședința și a refuzat să îi dea cuvântul Ancăi Dragu. Astfel, Florin Roman voia ca moțiunea de cenzură să nu mai fie citită.

Parlamentarii AUR au reacționat, iar unul dintre membrii formațiunii i-a aruncat chiar foile în față lui Florin Roman.
În urma scandalului, deputatul PNL a părăsit sala.