• Petrolul și-a revenit joi, după ce a scăzut cu 1% în ședința precedentă, deoarece îngrijorările legate de rezervele limitate în perspectiva iernii au eclipsat temerile legate de o recesiune globală.
  • Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 50 de cenți, sau 0,6%, la 90,33 dolari pe baril până la ora 0319 GMT, recuperând pierderile suferite în primele tranzacții din Asia. Țițeiul american West Texas Intermediate a crescut cu 45 de cenți, la 83,39 dolari.
  • Piața a luat în calcul așteptările de majorare a dobânzii, iar anunțul Fed nu a generat prea multe surprize, au declarat analiștii de la Haitong Futures.

Petrolul şi-a revenit joi, după ce a scăzut cu 1% în şedinţa precedentă, în condiţiile în care îngrijorările legate de rezervele limitate în perspectiva iernii au eclipsat temerile legate de o recesiune globală, scrie Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 50 de cenţi, sau 0,6%, la 90,33 dolari pe baril, recuperând pierderile suferite la începutul tranzacţiilor din Asia. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 45 de cenţi, la 83,39 dolari.

Ambii indicii de referinţă au scăzut miercuri la minimul ultimelor două săptămâni, după ce Rezerva Federală a SUA a majorat ratele dobânzilor cu 75 de puncte de bază pentru a treia oară, pentru a domoli inflaţia, şi a semnalat că costurile de împrumut vor continua să crească în acest an.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Piaţa a luat în calcul aşteptările de majorare a dobânzii, iar anunţul Fed nu a generat prea multe surprize, au declarat analiştii de la Haitong Futures.

Preşedintele rus Vladimir Putin a chemat miercuri 300.000 de rezervişti pentru a lupta în Ucraina şi a susţinut un plan de anexare a unor părţi din ţară, ceea ce a dus la escaladarea conflictului şi la intensificarea riscului de fugă geopolitică, au spus aceştia.

Preţurile petrolului rămân sub presiune de vânzare din cauza acumulării stocurilor şi a înrăutăţirii perspectivelor economice, au declarat analiştii Citi într-o notă.

Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 1,1 milioane de barili în săptămâna până la 16 septembrie, la 430,8 milioane de barili, mai puţin decât aşteptările analiştilor.

Creşterea dolarului a pus, de asemenea, un capac creşterii preţului petrolului, deoarece face ca ţiţeiul să fie mai scump pentru mulţi cumpărători. Indicele dolarului a atins miercuri un maxim al ultimilor 20 de ani faţă de un coş de alte monede.

În altă ordine de idei, Germania a naţionalizat miercuri importatorul de gaze Uniper, iar Marea Britanie a declarat că va înjumătăţi facturile la energie pentru întreprinderi ca răspuns la o criză tot mai gravă a aprovizionării care a expus dependenţa Europei de combustibilul rusesc.