• Președintele Nicolás Maduro a declarat miercuri că Venezuela, care deține cele mai mari rezerve dovedite de țiței de pe planetă, este pregătită să aprovizioneze piața mondială de petrol și gaze, în coordonare cu alianța OPEC+, condusă de Arabia Saudită și Rusia.
  • Venezuela este gata și pregătită să își îndeplinească rolul și să aprovizioneze piața de petrol și gaze cu petrolul și gazele de care economia mondială are nevoie (…) în coordonare cu OPEC+”, a declarat președintele.
  • Maduro, însoțit de secretarul general al OPEC, Haitham al-Ghais, care se află în vizită în țara din Caraibe, a declarat că Venezuela și-a recuperat substanțial” industria petrolieră de la corupția unei mafii” care i-a distrus structura fundamentală de moralitate și funcționare”.

Președintele Nicolás Maduro a declarat miercuri că Venezuela, care deține cele mai mari rezerve dovedite de țiței de pe planetă, este pregătită să aprovizioneze piața mondială de petrol și gaze, în coordonare cu alianța OPEC+, condusă de Arabia Saudită și Rusia.

Venezuela este gata și pregătită să își îndeplinească rolul și să aprovizioneze piața de petrol și gaze cu petrolul și gazele de care economia mondială are nevoie (…) în coordonare cu OPEC+”, a declarat președintele.

Maduro, însoțit de secretarul general al OPEC, Haitham al-Ghais, care se află în vizită în țara din Caraibe, a declarat că Venezuela și-a recuperat substanțial” industria petrolieră de la corupția unei mafii” care i-a distrus structura fundamentală de moralitate și funcționare”.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

El a adăugat că țara este, de asemenea, pregătită să își crească progresiv și rapid” producția de produse rafinate și de îngrășăminte.

Venezuela are o ofertă foarte importantă în ceea ce privește calitatea și cantitatea de îngrășăminte pentru frații noștri din lume – pentru Columbia, Peru, Republica Dominicană și pentru toți cei din lume care au nevoie de îngrășăminte de calitate la un preț bun”, a spus el.

Pe de altă parte, președintele, care a afirmat că lumea se află într-o conjunctură ca urmare a conflictului armat din Ucraina„, a susținut că sancțiunile iraționale, nejustificate și ilogice” împotriva Rusiei au dus lumea la nebunie” în ultimele luni.

Europa este condamnată să piardă în toate aspectele sale economice și energetice și în toate dimensiunile sale”, a adăugat el.

Cu câteva ore mai devreme, Ghais a dat asigurări că Venezuela va juca un rol cheie în satisfacerea cererii mondiale de energie, despre care a estimat că va crește în următoarele două decenii. Ghais a sosit marți în țară pentru prima vizită în Venezuela după ce a fost numit secretar general al OPEC în ianuarie.