• Prețul unei doze de vaccin Pfizer ar putea ajunge la 150 de dolari, conform unui document făcut public de Fabien Roussel.
  • Documentul este un transcript al unei videoconferințe din februarie 2021 în care directorul financiar Pfizer declara că, la vremea respectivă, prețul dozei de vaccin era anormal de mic.
  • Roussel a spus că Pfizer „va face munți de bani datorită acestei manevre”.

Prețul unei doze de vaccin anti-COVID Pfizer ar putea ajunge până la 150 de dolari, conform unui document prezentat de deputatul Fabien Roussel într-o emisiune BFMTV, relatează 20minutes.fr.

„Documentul acesta arată că prețul vaccinului va continua să crească până la o sumă de 150 de dolari pe doza”, a spus deputatul Fabien Roussel.

Roussel a mai spus că firma producătoare de vaccinuri „va face munți de aur datorită acestei manevre”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Documentul este un transcript al unei videoconferințe din februarie 2021, unde directorul financiar Pfizer, Frank A. D’Amelio, spunea că o doză de vaccin avea, la vremea respectivă, un preț anormal de mic, de aproximativ 15 euro.

D’Amelio mai spunea că odată ce pandemia va trece, „vom putea crește prețurile”.

Totuși, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a recunoscut că vaccinul a fost vândut la prețuri mai ridicate în țările dezvoltate, precum statele membre UE și SUA.

„Vaccinurile au un preț inestimabil”, a declarat Albert Bourla, CEO Pfizer. „Salvează vieți omenești, permit redeschiderea economiilor, dar le vindem la prețul unei mese”, a insistat el.