• Noul prim-ministru Rishi Sunak are o mulțime de lucruri importante de rezolvat acum că se află la conducerea țării.
  • Dar prima lui sarcină nu este să se ocupe de criza costului vieții, ci să repare daunele produse de predecesoarea sa Liz Truss.
  • La începutul acestei săptămâni, va scrie câteva scrisori foarte importante.

Noul prim-ministru Rishi Sunak are o mulțime de lucruri importante de rezolvat acum că se află la conducerea țării. Dar prima sarcină a tatălui a doi copii, în vârstă de 42 de ani, nu este să se ocupe de criza costului vieții, ci să repare daunele produse de predecesoarea sa Liz Truss.

Pentru că Sunak, care este acum și liderul Partidului Conservator, după ce a fost votat fără opoziție la începutul acestei săptămâni, va scrie câteva scrisori foarte importante. După ce și-a ratificat poziția de prim-ministru de către regele Charles, el s-a întors în Downing Street pentru a se așeza la biroul său de prim-ministru și a scrie scrisori către comandanții celor patru submarine britanice cu rachete balistice pe care le are Marea Britanie, cu instrucțiuni de ultimă instanță despre ce trebuie să facă în cazul în care un atac nuclear distruge guvernul.

Fiecare submarin are două scrisori – una care conține instrucțiuni despre cum să deschidă cutia de valori din interiorul unui seif pe care îl conține, în timp ce a doua este de la Rishi Sunak, care dă permisiunea de a folosi arme nucleare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Odată ce un prim-ministru nu mai poate fi contactat – și întregul guvern a fost distrus – comandanții de pe mare sunt, în esență, la conducere și vor folosi mijloacele de descurajare nucleare pentru a-i viza pe cei care au aruncat în aer guvernul.

Scrisorile sunt distruse și reînnoite de fiecare dată când un prim-ministru părăsește funcția și este înlocuit cu altul. Procesul este cunoscut sub numele de Ultima resursă”.

Fostul prim-ministru Theresa May a fost întrebată odată dacă este dispusă să autorizeze un atac nuclear care poate ucide 100.000 de bărbați, femei și copii nevinovați”. Într-o manieră foarte stoică, ea a răspuns: Da, ideea unui mijloc de descurajare este că inamicii noștri trebuie să știe că am fi pregătiți să îl folosim”.

Sunak nu a spus niciodată prea multe despre armele nucleare, dar în 2016 a votat pentru a susține înlocuirea celor patru submarine cu rachete nucleare Trident pentru a menține disuasiunea nucleară continuă pe mare a Regatului Unit.