• Franța este prima țară care anulează comanda pentru pastila COVID de la Merck.
  • Peste 30 de țări au comandat pilule anti-COVID pentru tratamentul pacienților infectați.
  • 50.000 de doze ar fi trebuit să ajungă în Franța prin această comandă.

Prima țară care anulează comanda de la Merck. Franța și-a anulat comanda pentru medicamentul antiviral COVID-19 de la Merck & Co. în urma unor date dezamăgitoare din studii și speră să primească în schimb medicamentul concurent de la Pfizer (PFE.N) înainte de sfârșitul lunii ianuarie, a declarat miercuri ministrul sănătății.

Franța este prima țară care a anunțat public că a anulat o comandă pentru tratamentul Merck, după ce compania a publicat la sfârșitul lunii noiembrie date care sugerează că medicamentul său a fost mult mai puțin eficient decât se credea, reducând cu aproximativ 30% spitalizările și decesele în cadrul studiului clinic efectuat pe persoane cu risc ridicat.

Un purtător de cuvânt al Merck a declarat că achiziția planificată pentru această țară nu a mai avut loc după ce autoritatea franceză de sănătate a refuzat să autorizeze pilula la începutul acestei luni. Compania a declarat că a continuat să colaboreze cu Asociația Europeană a Medicamentului (European Medicines Association – EMA) în ceea ce privește revizuirea reglementară a medicamentului. Compania a încheiat acorduri de furnizare sau de vânzare a pilulei în peste 30 de țări și a livrat produsul în 12 țări.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

Franța a plasat o comandă anticipată pentru 50.000 de doze de molnupiravir, medicament dezvoltat de Merck și Ridgeback Biotherapeutics. În Italia, biroul comisarului special pentru urgența COVID a declarat pe 18 noiembrie că a primit un mandat de la Ministerul Sănătății pentru a cumpăra 50.000 de doze de pilule de la Merck și alte 50.000 de doze de la Pfizer.