Prima țară care anulează comanda pentru antiviralul COVID-19 de la Merck

Prima țară care anulează comanda de la Merck. Franța și-a anulat comanda pentru medicamentul antiviral COVID-19 de la Merck & Co. în urma unor date dezamăgitoare din studii și speră să primească în schimb medicamentul concurent de la Pfizer (PFE.N) înainte de sfârșitul lunii ianuarie, a declarat miercuri ministrul sănătății.

Franța este prima țară care a anunțat public că a anulat o comandă pentru tratamentul Merck, după ce compania a publicat la sfârșitul lunii noiembrie date care sugerează că medicamentul său a fost mult mai puțin eficient decât se credea, reducând cu aproximativ 30% spitalizările și decesele în cadrul studiului clinic efectuat pe persoane cu risc ridicat.

Un purtător de cuvânt al Merck a declarat că achiziția planificată pentru această țară nu a mai avut loc după ce autoritatea franceză de sănătate a refuzat să autorizeze pilula la începutul acestei luni. Compania a declarat că a continuat să colaboreze cu Asociația Europeană a Medicamentului (European Medicines Association – EMA) în ceea ce privește revizuirea reglementară a medicamentului. Compania a încheiat acorduri de furnizare sau de vânzare a pilulei în peste 30 de țări și a livrat produsul în 12 țări.

Franța a plasat o comandă anticipată pentru 50.000 de doze de molnupiravir, medicament dezvoltat de Merck și Ridgeback Biotherapeutics. În Italia, biroul comisarului special pentru urgența COVID a declarat pe 18 noiembrie că a primit un mandat de la Ministerul Sănătății pentru a cumpăra 50.000 de doze de pilule de la Merck și alte 50.000 de doze de la Pfizer.

Exit mobile version