Danemarca a devenit luni prima ţară care a renunţat la vaccinarea cu serul de la Johnson & Johnson, relatează Reuters. Decizia vine din cauza faptului că există o legătură între vaccin şi formarea de cheaguri de sânge.

Luna trecută, Danemarca a anunţat ca renunţă şi la vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, celălalt vaccin anti-Covid care are ca efecte adverse extrem de rare formarea de cheaguri de sânge.

„Beneficiile utilizării vaccinului anti-Covid de la Johnson & Johnson nu depăşsesc riscul posibilului efect advers”, a declarat autoritatea sanitără.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În România, medicii de familie vor începe marţi vaccinarea cu serul de la Johnson & Johnson.

Programul de vaccinare din Danemarca va fi întârziat cu patru săptămâni ca urmare a renunţării la Johnson & Johnson.

Danemarca, care a vaccinat până acum 11,5% din populaţie, s-a redeschis treptat de la începutul lunii martie, datorită faptului că numărul de cazuri au fost în scădere. Restaurantele şi cafenelele sunt deschise la interior, iar spectatorii pot merge din nou pe stadion, la meciurile de fotbal.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a descoperit o legătură între vaccinarea cu Johnson & Johnson și apariția cheagurilor de sânge, în luna aprilie, dar a declarat că beneficiile depăşesc posibilele riscuri.